Цветана Пиронкова – Александра Дюлгеру (гейм по гейм)



09-02-2014 14:03 | Станко Димов


ПЪРВИ СЕТ (сервис за Пиронкова):

0:1 Двубоят не започна по възможно най-добрия начин за Цвети Пиронкова, която загуби първото си подаване в мача. Дюлгеру поведе с 40:30, след което реализира първия си брейк-бол.

1:1 Брутален гейм, който продължи близо 10 минути! За радост Цвети Пиронкова успя да върне пробива и изравни резултата. Това обаче не се случи никак лесно. Пловдивчанката пропусна 2 точки за пробив, преди да реалира такъв от третия опит.

1:2 Трети последвателен пробив в двубоя. Още един драматичен гейм, в който след двойна грешка Цвети бе изправена пред тежка задача - 15:40. Нашето момиче отрази двете последователни точки за пробив, но в последствие се стигна до трета таката, която Дюлгеру реализира. Първите 3 гейма в двубоя продължиха 17 минути!

2:2 Каква изненада! Още един пробив! Този път той дойде сравнително бързо. Не повече от 90 секунди бяха необходими на Цвети да спечели подаването на съперничката си и да изравни.

3:2 Цвети Пиронкова е първата, която успява да спечели подаването си. Това стана след 25 минути игра и за първи път от началото на двубоя Цвети излиза напред в резултата.

4:2 Трети пореден гейм на сметката на Пиронкова, която прави сериозна крачка към успех в първия сет. Пловдивчанката поведе с 40:0, Дюлгеру спаси първия брейк-бол, но нищо повече за нея.

5:2 Цвети определено се разигра и спечели още един бърз гейм. От равностойната и здрава битка от първите минути на мача няма и следа. Един гейм разделя Пиронкова от успех в първия сет.

6:2 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ПИРОНКОВА! Точно 40 минути бяха необходими на пловдивчанката да поведе в резултата. Цвети е на сет от място в основната схема в Доха.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Пиронкова):

1:0 Пиронкова открива резултата във втория сет, но това не стана никак лесно. Близо 10 минути трябваха на нашето момиче да спечели подаването си. Това беше и шести пореден гейм на сметката на Цвети.

2:0 Още един гейм за Пиронкова, която пробива и вече води с 6:2, 2:0 по пътя към основната схема в Доха.

2:1 Дюлгеру връща веднага пробива, с което и интригата в срещата. Румънката сложи край на серията от 7 последователни гейма на сметката на Пиронкова и след паузата ще сервира за изравняване на резултата във втория сет.

2:2 По-малко от минута продължи четвъртия гейм във втория сет, след който резултатът е изравнен.

2:3 Трети пореден гейм на сметката на Дюлгеру, която повежда в резултата във втория сет. Да се надяваме, че подемът в играта на румънката скоро ще приключи и Цвети отново ще има възможност да вземе надмощие.

2:4 За жалост серията на Дюлгеру продължава и тя вече води с 4:2 пред Пиронкова. Българката изпусна контрол над случващото се на корта.

3:4 Край на серията на Дюлгеру! Цвети Пиронкова взе подаването си и върна интригата във втория сет. Българката трябва да търси пробив, в противен случай рискува скоро да загуби сета.

4:4 Пиронкова връща пробива и изравнява резултата във втория сет! Браво на нашето момиче!

5:4 Трети пореден гейм на сметката на Пиронкова, която отново повежда в резултата. Пауза, след която Дюлгеру ще сервира за оставане в двубоя.

5:5 ПИРОНКОВА ПРОПУСНА МАЧБОЛ. Цвети можеше да приключи срещата, но Дюлгеру успя да измъкне подаването си и изравни за 5:5, при това спасявайки мачбол.

6:5 Без проблеми за Цвети Пиронкова в последното й подаване в сета. Пауза, след която за втори път Дюлгеру ще сервира за оставане в мача. Ако румънката спечели подаването си ще има тайбрек, ако Цвети пробие - печели мача.

7:5 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧА - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА. Пловдивчанката поведе с 40:30 и при втория си мачбол не сгреши. Благодарение на успеха Цвети се класира за оснивната схема в Доха. Поздравления!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини