Дел Потро спечели битката с Монфис, Анди Мъри също с успех



12-02-2014 22:11

Хуан Мартин дел Потро достигна втори кръг на АТР 500 турнира в Ротердам след успех със 7:6(6), 6:3 над Гаел Монфис.

Защитаващият титлата си Дел Потро имаше някои затруднения в първия сет със своя сервис, но въпреки това стигна до тайбрек. В него французинът първи направи минипробив, но веднага след това допусна двойна грешка. В крайна сметка Дел По затвори с 8:6 точки.

Във втория сет Дел Потро доминираше и достигна до решителен пробив в четвъртия гейм. До края на битката той се наложи да спасява две точки за връщането му, но се справи и заслужено продължава напред.

За Дел Потро това е първи турнир, след като дълго се възстановяваше от проблеми свързани с китката на лявата ръка. "Ситуацията с китката ми се подобрява - ден след ден. В момента не чувствам болка, което е добре. Надявам се чрез лечение да подобря още състоянието си," пожела си Дел Потро, който предстои да играе в следващия кръг с Пол-Анри Матио.

Един от другите основни фаворити Анди Мъри също продължава успешно напред като победи без особени затруднения Едуард Роже-Васлен с 6:3, 6:3. Мъри ще играе в следващата фаза с квалификанта Доминик Тием, който изненада ветерана Ярко Ниеминен в двучасова битка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини