Надал: Удивен съм от загубите на Федерер



Надал: Удивен съм от загубите на Федерер
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-05-2010 14:14 | Николай Драгиев

Рафаел Надал най-после си позволи да коментира състоянието на своите противници малко преди старта на "Ролан Гарос" на 23 май. Според него няма значение на кое място се намира, но въпреки това ще се радва да си върне второто място, което в момента е заето от Новак Джокович. Рафа също така сподели, че е удивен от загубата на Федерер от Алберт Монтанес в Ещорил.

 

"Джокович със сигурност ще загуби доста точки, тъй като няма да играе в Мадрид. Това ще ми позволи да го доближа максимално. Аз обаче съм доволен от представянето си, първи съм в ранглистата за годината, което е много добро постижение," коментира Рафа.

 

"Жребият за мен в Мадрид може да бъде и добър, и не толкова. Всичко зависи от формата на моите противници. Все пак не трябва да забравяме, че на "Мастърс 1000" битката винаги е на живот и смърт, едва ли не. От началото на годината съм в невероятна форма, но въпреки това не успях да спечеля всички турнири, на които участвах. Триумфирах в Рим и Монте Карло, а това бе важно за мен," обясни бившият номер 1.

 

Испанецът обаче дори си позволи да вземе отношение спрямо отпадането на Федерер в Ещорил. "Не обичам да говоря за другите тенисисти, но честно казано поражението на Роджър в Ещорил ме удиви. Въпреки това той си остава опасен противник. Федерер почти не е играл на клей, което обяснява това нещо. Не съм гледал представянето му, така че не мога да коментирам повече," завърши Рафа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини