Федерер: Обичам тениса и още мога да съм сред най-добрите



14-02-2014 14:24

Роджър Федерер вече е в Дубай, където следващата седмица ще се проведе силния "Мастърс" турнир на АТР. "Ще бъде много трудно, ако се срещна с Новак Джокович - той винаги играе успешно в Дубай. Освен това тук ще бъдат още Хуан Мартин дел Потро, Цонга и Бердих.

"С Ноле имаме няколко невероятни двубоя. Той винаги успява да ме накара да покажа най-доброто от играта ми. Ще бъде страхотен турнир и се надявам да го спечеля," пожела си швейцарецът.

Той отчете, че надпреварата в Дубай е като "домашен турнир" за него, тъй като прекарва свободното си време именно там, ако не е в Швейцария.

Федерер също така признава, че се чувства в достатъчно добра форма отново да печели големи турнири. "Като цяло в кариерата си съм спечелил много повече, отколкото си някога съм мислел, че ще мога. Чувствам, че има още много какво да дам на този спорт. Обичам тениса и ще остана в играта докато физически имам сили.

"Докато се чувствам в добра форма не мисля да спирам. Искам да играя и да печеля турнири. Да подобрявам нивото си, което е сериозно предизвикателство," коментира още Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини