Адриан Андреев достигна четвъртфинал на турнир в Букурещ



19-02-2014 16:24

Водачът в схемата на международния турнир по тенис от втора категория до 14 години в Букурещ Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на единично.

Софиянецът победи Кристиян-Александру Андрееску от Румъния с 6:2, 6:4 във втория кръг днес. В следващия Андреев очаква отново представител на домакините. Той ще бъде определн от двубоя между квалификантите Мандуческу и Симу.

На двойки Адриан и Михайло Попович от Сърбия също са първи поставени. Те са вече на четвъртфинал, където очакват Джорджеску и Джима от Румъния. Андреев и Попович са играли няколко пъти заедно, като през май 2013 година спечелиха титлата при дуетите на турнира до 12 години в Прокупле, Сърбия.

При девойките три българки преодоляха първия кръг и утре ще играят на осминафиналите. Гергана Топалова, №4 в схемата, се наложи с 6:1, 6:1 над местната Валерия Йосифеску. В следващия кръг пловдивчанката излиза срещу квалификантката от Румъния Габриела Давидеску.

Осмата поставена Симона Борисова победи представителката на домакините Александра Брага със 7:6(0), 4:6, 6:1 и очаква друга румънка - Глория Миху.

Деря Яхе отстрани също тенисистка на домакините - Мария Поп, с 6:2, 6:3 и на осминафиналите играе срещу сънародничката й и №7 в схемата Кармен Ману.

На двойки вече на четвъртфинал са дуетът Топалова/ Яхе и Борисова която играе заедно с Андреа Присакариу (Румъния).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини