Гулбис не се шегува: Целта ми е да бъда №1 в света



23-02-2014 21:17 | Станко Димов

Ърнест Гулбис изрази амбиции за първото място в ранглистата, след като победи Жо-Вилфред Цонга на финала на турнира Open 13 в Марсилия. За 25-годишният латвиец това е 5-и спечелен трофей, а спечелените 250 точки ще му осигурят място в Топ 20 за първи път в кариерата.

„Моята дългосрочна цел в тениса не е да бъда част от топ 20, а да стана №1”, коментира Гулбис след триумфа в Марсилия. „Нищо друго, освен първото място в света, няма да ме направи истински щастлив. Не искам когато стана на 30 години и погледна назад към кариерата си, да не съм постигнал нещо от този род.

Мисля, че всички от топ играчите са застрашени от мен, защото знаят, че ако сервирам добре и съм агресивен, е трудно да се играе срещу мен. Знам, че все още не съм на нивото на Топ 4, трябва да израсна още. Ако играя мъдро, то тогава имам всички

Любопитното е, че Гулбис има 5 финала на ниво АТР, в които е записал 5 победи.

„Това наистина е приятно постижение. Спомням си когато участвах на Фючърси и Чаланджъри, че загубих веднъж или два пъти на финал. Когато играя във финален мач наистина съм уверен и показвам най-добрия си тенис.

Днес сервирах много добре, а в тайбрека на първия сет се чувствах изключително спокоен и уверен. В момента съм много щастлив, но реалността е, че ще се завърна на корта след 2 дни. Беше страхотна седмица, но сега предстоят няколко наистина големи турнири и аз искам да развия още играта си”, увери Гулбис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини