Треньорът на Григор: Само с талант не се печелят мачове



25-02-2014 18:48

Наставникът на Григор Димитров - един от най-популярните специалисти в тениса Роджър Рашид коментира досегашната си работа с българина и това какви перспективи вижда занапред. Още тогава той обобщи в едно изречение основния проблем на Гришо - "Само с талант не се печелят мачове".

Двамата работят заедно от миналия септември, а Гришо вече е на крачка от топ 20.

"Григор иска да се учи. Всеки ден той сякаш отива на училище, добър "слушател" е. Освен това дискутираме много теми. И това е много важно за всички играчи. Ако не подхождат така, те просто не са готови да станат по-добри. Григор е много млад, а не рядко тези състезатели мислят, че знаят всичко и тъкмо затова впоследствие не са успешни," анализира Рашид.

Рашид отчита, че българинът произлиза от много добро семейство и това е ключово за развитието му. "Неговите родители са се справили отлично и той се държи с респект към всички, от президенти до бездомници."

"Приемам, че той е голям талант. Това е наистина важно. Но талантът сам по себе си трябва да бъде съчетан с редица други неща, защото иначе няма да можеш да се справяш с трудни ситуации. Трябва да развиеш таланта си във всички аспекти, за да достигнеш максимално високо ниво. Само така може да вървиш нагоре," убеден е Рашид, който е видял в кариерата си множество състезатели определяни като големи таланти.

Рашид също така определя достигането до четвъртфиналите на Australian Open един от знаците, че двамата работят успешно и вече има резултат от сътрудничеството им. "Това бе важно и за двама ни. Показа, че работата ни дава резултат. Той се справи добре, но ние очаквахме подобно нещо и най-вече да развием играта му."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини