Безобразно добър Федерер отчая Вавринка (видео)



13-05-2010 23:56 | Николай Драгиев

 

Световният номер 1 Роджър Федерер показа внушителна форма и във втория си мач по пътя към защитата на титлата си в Мадрид. Световният номер 1 разби сънародника си Станислас Вавринка с 6:3, 6:1 и се класира за четвъртфинал в надпреварата. Играта на Роджър бе близка до най-добрите му дни, което на моменти оставяше без аргументи класен играч като Вавринка.

 

Иначе мачът не започна блестящо за Федерер. Той допусна пробив още в първия си гейм, но веднага съумя да обърне резултата. След това той постигна още един пробив, за да отчае Станислас с 6:3 и безгрешен ас при сетпойнта.

 

Страхотната игра на Федерер продължи във втората част. Освен всичко неговият бекхенд функционираше чудесно и това допълнително го улесни. Като цяло в двубоя зрителите можеха да се насладят на рядко срещан мач между двама състезатели, практикуващи красив бекхенд с една ръка.

 

Федерер постигна 3 пробива в подаването на Вавринка и без никакви проблеми затвори с 6:1 за малко повече от час игра общо.

 

За място на полуфинал, Федерер ще се изправи срещу намиращия се в страхотна форма Ернест Гулбис. Латвиецът преодоля с 6:2, 7:6 Фелисиано Лопес за 94 минути игра. Така швейцарецът ще може да вземе реванш от Ернест, който го разби на предишния "Мастърс 1000" в Рим.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини