В очакване на Световното първенство



26-03-2014 16:18 | Станко Димов

Турнирът Sony Open в Маями може да е в разгара си, но в света предстои едно събитие от друг спорт, което започва да вълнува все повече и повече хората. На 12-и юни започва Световното първенство по футбол, което мнозина определят за най-голямото спортно събитие. И да мислите, че звездите от АТР не се вълнуват от предстоящия Мондиал, е все едно да казвате, че имената Лионел Меси и Кристиано Роналдо не ви говорят нищо.

„Да, определено играчите разговаряме доста на тема футбол. Много от тенисистите са влюбени във футбола”, споделя Анди Мъри, шампион от турнира в Маями за 2013-а година.

„Сигурен съм, че колкото повече приближава Световното, толкова повече ще говорим за него. Още преди 18 месеца казах на Хуан Монако, че за мен Белгия са аутсайдер на турнира, а той ми се изсмя. Да, сега те се представят доста добре. Освен това се паднаха в приемлива група”.

Белгия е считан за един от най-опасните отбори на Мондиала. Те попаднаха в Група „Н” заедно със селекциите на Алжир, Русия и Южна Корея.

„За нас, както за всяка нация, Световното е нещо голямо и значимо”, коментира от своя страна Роджър Федерер.

Запален футболен фен е и световният №1 Рафаел Надал, чийто чичо – Мигел Анхел Надал, е бивш футболист на Барселона и националния отбор на Испания. Любопитното е, че въпреки близката роднинска връзка, Рафа Надал е запален фен на големия съперник на Барса – Реал Мадрид. Нещо повече – наскоро Матадора дори бе определен за почетен член на клуба.


„Очаквам силен турнир за нас, както винаги. Ние сме един от фаворитите и няма да бъде изненада, ако се представим силно на финалите”, коментира Рафа. Относно евентуалния сблъсък с домакините от Бразилия, Надал сподели следното: „Определено това ще бъде тежък сблъсък и няма да се изненадам, ако отборът, който излезе на терена по-уверен и мотивиран, спечели”.

Друг от отборите, който винаги може да поднесе изненада и да стигне напред в турнира е Франция. „Нормално е винаги да очакваме най-доброто от нашия отбор и турнирът в Бразилия няма да направи изключение. Във всеки случай няма да ни бъде лесно. Ще бъде трудно, предстои ни един месец, изпълнен от много спорт”, коментира Жо-Вилфред Цонга.

Носителят на 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер призна, че ще следи изкъсо турнира и допълни: „Всички швейцарци сме горди, че нашият отбор първи си гарантира място на финалите”.

Швейцария попадна в Група Е с тимовете на Еквадор, Франция и Хондурас. Федерер е уверен, че неговите сънародници имат всички шансове да прескочат груповата фаза. „Мисля, че групата е преодолима. Със сигурност никой няма да си позволи да подцени даден съперник. Според мен всеки може да бие всеки и точно затова очаквам много интересни битки. Разполагаме с велик треньор, когато имам честа да познавам лично, а освен това се познавам и с част от футболистите. Мисля, че имаме добър, млад и динамичен отбор, който разполага и с няколко достатъчно опитни играчи, което е много важно условие за Световно първенство. Надявам се, че тази сплав от младост и опит ще се окаже успешна”.

Хърватия също има добри шансове да прескочи групата си и Марин Чилич вече започна да прави сметки. „Хърватия е в група с Бразилия, Еквадор и Камерун. От една страна това е доста тежка група, но от друга вярвам, че можем да се представим силно. Най-неприятното е, че ще играем с бразилците, които са домакини, а мачът ще бъде първи на Мондиала. Със сигурност ще бъде доста забавно. Винаги е приятно да играеш в първия мач от Световното. Разбира се, че Бразилия са фаворит, те играят пред собствена публика, но аз със сигурност ще подкрепям родината си и се надявам, че ще запишем добър резултат”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини