Ли На на полуфинал след победа срещу "стената" Вожняцки



27-03-2014 05:17

Ли На отстрани бившата номер 1 Каролина Вожняцки след 7:5, 7:5 на турнира в Маями и достигна полуфиналите. Така китайката ще спори за място на финал с десетата поставена Доминика Цибулкова.

Първият сет от битката бе наистина оспорван. Ли На взе убедителен аванс от 4:1, но Вожняцки не се предаде. Датчанката реализира обрат до 5:4 в своя полза и бе само на гейм от спечелването на тази част. Ли показа класа в този труден момент и записа нова серия за 7:5 в своя полза.

Ситуацията почти се повтори във втория сет. Тогава Вожняцки водеше с 5:3, но загуби четири поредни гейма, а с това приключи и участието си в надпреварата.

Любопитното е, че за тези 24 гейма тя записа едва 5 печеливши удари при 23 за Ли На.

"Бях по-агресивната на корта днес, но допуснах и много непредизвикани грешки. Благодаря на всички за подкрепата. Вече гледам към полуфиналите. В защита тя е може би най-добрата състезателка изобщо. Имах чувството, че играх срещу стена. Да, победих стена," пошегува се азиатката след успеха.

За място на финал Ли На ще играе с Доминика Цибулкова. Световната номер 2 води на словачката с 6:0 в преките сблъсъци, а два от тях бяха през тази година - на Australian Open и в Индиън Уелс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини