Рафаел Надал - успешен тенисист и покер играч



27-03-2014 01:02 | Станко Димов

Всеки човек има своите идоли в живота, които с поведението си и личните си успехи му служат за пример и го вдъхновяват да бъде по-добър човек във всяко едно отношение. Рафаел Надал е един от най-успешните тенисисти в света, който жертва много, за да достигне най-високото стъпало в тениса. Освен като страхотен спортист, той може да служи за пример и с постъпките си извън корта.

Талантът на 27-годишния испанец е забелязан от неговия чичо Тони Надал още когато започва своите тренировки на тенис кортовете в Манакор на четири години. Не след дълго Рафа печели и своя първи регионален турнир за деца. На 12 той печели както испанската, така и европейската титла по тенис за тази възрастова група. Четири години по-късно Надал вече е сред 50-те най-добри тенисисти в света, а през август 2008 година достига до върха на престижната класация и е обявен за световния номер едно в този спорт.

Надал е наричан още „цар на клея” заради огромните си успехи на този вид настилка. Редица спортни коментатори и играчи го смятат за най-добрия тенисист на клей за всички времена. Неговото професионално развитие обаче го прави изключително успешен играч на всички видове настилка и до този момент испанецът има медал от игрите през 2008 година и близо 30 титли в престижните серии Мастърс 1000.

Всички тези успехи той постига не без помощта на своя чичо, който е и негов личен треньор и ментор още от ранна детска възраст. През годините Надал се подлага на редица лишения в личния си живот за да бъде успешен на корта и да побеждава в тежките битки срещу другите големи тенисисти на световно ниво, каквито са Роджър Федерер и Новак Джокович.

Именно големият спортен дух, хилядите часове тежки тренировки и неистово желание за победа правят Рафа успешен не само в заниманията му на тенис корта, но и извън него.

От скоро „кралят на клея” се присъедини към звездния покер отбор на „Покер Старс”, в който членуват още спортисти като Борис Бекер, Кристиано Роналдо и Маркус Хелнер.

Той не крие любовта си към играта на карти и по-специално към неговата любима разновидност на покера - Тексас холдем покер (texas holdem poker). В края на изминалата година Надал участва за първи път в благотворителен покер турнир на живо, част от Европейския Покер Тур (ЕПТ) в Прага. Световният номер едно се представи повече от добре, като спечели дебютното си участие, след като победи звезди от ранга на Адрей Шевченко, Роналдо и дори покер легендата Даниел Негреану.

По-рано тази година Рафа отново участва в благотворителен покер турнир онлайн, наречен „€3,000 heads-up Zoom poker contest”, където премери сили с различни играчи от Испания. Той отново се представи блестящо и спечели турнира, като дари голямата награда от три хиляди евро. В края на тази седмица, малко преди тенис турнира в Маями „Сони Оупън”, испанецът отново седна на покер масата, за да се изправи срещу играчи от целия свят в „Six-max Zoom”. За всяка спечелена ръка от световния номер едно в тениса, „Покер Старс” ще дари 100 долара за благотворителни цели.

В началото на април започва и ЕПТ Монте Карло - един от най-големите покер турнири на живо в света. Големият финал ще се проведе на 23-ти април, като в турнира се очаква да вземат участие едни от най-големите имена на световната покер сцена, както и светски личности и звезди от ранга на Рафа Надал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини