Жак Дюпре: Тенисистите от Балканите са наистина талантливи



27-03-2014 18:42

Днес в София съвместна пресконференция дадоха президентът на Международната тенис федерация (ITF) Франческо Ричи Бити и президентът на Европейската тенис асоциация (Тенис Европа) Жак Дюпре.

Дюпре е в София за годишната среща на ITF, която започва официално на 27 март в Гранд хотел "София", а Ричи Бити е специален гост.

"София е моят втори град за живеене," не пропусна да се пошегува още с началото на медийното събитие Дюпре, визирайки няколкото си скорошни посещения и добрата работа с Българската тенис федерация.

"Григор Димитров е наистина талантлив и скоро ще бъде в топ 10. Няма да се учудя, ако стане и номер 1 в света," допълни той по повод най-добрите ни играчи.

На въпрос на репортер на Тенис24 на какво според него се дължи това, че в последните години много играчи от Балканите като Новак Джокович, Ана Иванович, Йелена Янкович, Григор Димитров, са сред най-добрите в света и се борят за спечелването на топ турнирите, Жак Дюпре се съгласи, че се наблюдава подобна тенденция, но е трудно да се каже на какво се дължи това.

"Определено може да се говори за подобно нещо. Играчите от този регион са наистина талантливи и това е поредното доказателство, макар не винаги да имат най-добрите условия за подготовка. Те демонстрират силен характер и се справят с трудностите," коментира той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини