Федерер за спомените от първия двубой с Надал



28-03-2014 14:15 | Станко Димов

Едно от най-великите съперничества не само в тениса, но в спорта като цяло – това между Роджър Федерер и Рафаел Надал, започна преди 10 години именно на турнира в Маями.

Тогава, още в ранните етапи на турнира, 17-годишният Надал побеждава Федерер с 6:3, 6:3 и поднася супер сензацията. 12 месеца по-късно двамата отново се срещат в Маями, Рафа повежда с 2:0 сета, но швейцарецът достига до пълен обрат и печели трофея.

Ето какво си спомня Федерер от първия си двубой с Надал.

„Бях получил слънчев удар предишните дни в Индиън Уелс, където на финала победих Тим Хенман. В продължение на 3-4 дни бях на легло, след това дойдох в Маями. Имах много труден мач срещу Николай Давиденко, победих го със 7:5 в третия сет. След това започнах да се чувствам по-добре и дойде двубоят с Рафа, който беше ново момче в тура.

"Спомням си, че беше един от тези двубои... така и не успях да влезна в двубоя. Може би и бях малко уморен от предишните битки, но в същото време той игра страхотно. Бях впечатлен от това, което видях (от Надал). Не си спомням дали тогава около него се е шумяло, но това няма значение.

"С този двубой той даде ясен знак за качването си на голямата сцена, особено на твърди кортове. Тогава аз бях №1 в света, а всички мислеха за Рафа, че е просто един клей-корт играч. Тогава той доказа, че ще бъде нещо повече от това”, спомня си Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини