Анди Мъри ще обяви новия си треньор в сряда



01-04-2014 15:34 | Станко Димов

Първата ракета на Великобритания Анди Мъри ще обяви името на новия си треньор в сряда. Това разкри лично тенисистът, посредством профила си в социалната мрежа Twitter.

„За да избегнем объркване, както миналия път, ще обявя името на новия си треньор утре”, написа британецът.

Под ръководството на Иван Лендъл, 26-годишният Мъри спечели US Open, Уимбълдън и златен олимпийски медал от Игрите в Лондон.

Лендъл, 8-кратен първенец в турнирите от Големия шлем, започна работа с Мъри през декември 2011-а, като целта беше да донесе допълнително опит и знания, които малко други имат, особено в турнирите от Шлема.

Преди това Мъри е работил с Лиън Смит, Марк Пътчи, Брад Гилбърт, Майлс Маклагън и Алекс Кореча. Преди да назначи Лендъл, шотландецът беше загубил 4-те си участия на финал в Шлема.

Още в първата си година от съвместна работа, Мъри надви Роджър Федерер на финала на Олимпийските игри, а малко по-късно се справи с Новак Джокович на финала на US Open.

Мъри сложи край на 77-годишното чакане на Великобритания да има свой шампион на Уимбълдън, след като вдигна трофея през 2013-а, отново след успех над Джокович на финала.

Преди няколко дни на „Мастърс 1000” турнира в Маями Мъри сподели, че ще му бъде „много трудно” да си намери нов треньор.

„Ще бъде труден избор, защото Лендъл заемаше голяма част от моя живот. Не можеш толкова лесно да замениш толкова опитен човек”.

Преди няколко дни Мъри написа в Twitter следното: „Ако може да избирате новия си треньор, на кого ще се спрете?”.
 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини