Надал: Сезонът до момента е добър, но не отличен за мен



03-04-2014 18:16

Рафаел Надал отчете, че е силно мотивиран да се представи на ниво в предстоящите турнири на любимата му настилка - клеят. Дотук през 2014-а Рафа има две титли и два загубени финали.

Очаква се Матадора да се завърне в игра в средата на този месец за "Мастърс 1000" в Монте Карло. Той планира участие още на силни състезания на червено в Барселона, Мадрид и Рим преди Откритото първенство на Франция в Париж в края на май, където ще търси девета титла.

Наскоро световният номер 1 загуби битката за титлата в Маями от Новак Джокович, но уточни че е "по-скоро доволен" от цялостното си представяне. "Във финала срещу Джокович не бях на неговото ниво, той бе по-добър. Най-важното обаче бе да натрупам увереност преди сезона на червено.

"Първите няколко месеца от тази година бяха добри, но не отлични за мен. Добрите показатели от предишни години обаче не помагат в настоящето. Знам, че трябва да се подготвя максимално добре - физически и психологически," коментира Надал.

Дотук 43 от общо 62 АТР титли в колекцията на Надал са на клей. Също така от тези трофеи 13 са в Големия шлем и 26 от "Мастърс 1000".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини