Най-после: Федерер срещу Надал!



15-05-2010 23:21 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Роджър Федерер се класира за втори пореден финал на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Мадрид. Швейцарецът се наложи трудно със 7:5, 3:6, 6:3 над показващия невероятно сърце на корта Давид Ферер. Федерер отново показа, че когато има желание, надали някой може да му бъде равностоен дори на клей. Истинският тест за брюнета от Базел, ще бъде в неделя, когато срещу него се изправя Матадора от Майорка - Рафаел Надал. Това ще е първи сблъсък между двамата от 1 година насам.

 

Първият сет от днешната битка, бе на изключително ниво. Федерер показа отличен процент на вкаран първи сервис - 81%. С подобен показател швейцарецът надали може да бъде победен, дори на клей. Той загуби едва 2 от 26 точки на свой сервис. Единствено невероятната игра на Ферер при множеството точки за пробив, го държаха в мача. Той спаси 5 от 6, но последната се оказа фатална за него и Роджър затвори със 7:5. Световният номер 1 впечатли, миксирайки отлично играта си, с къси топки, излизания на мрежата и типичните за него удари от движение.

 

Всичко обаче се обърна през втория сет. Ферер бе този, който започна да доминира на корта и бе безгрешен при начален удар. Испанецът проби Федерер рано-рано и след това класно удържа преднината си за 6:3. За разлика от първата част, този път Федерер сервираше с 48% първи сервис, което даде много повече възможности на Давид.

 

Въпреки силната игра на Ферер, явно си личеше, че Федерер намира играта си от мач на мач на клей и всичко различно от победа за швейцареца, ще бъде сензация. Роджър спаси точка за пробив в своето подаване и след това проби за 5:3. За най-добрия тенисист в света, бе детска игра да затвори с 6:3 и отново да се класира на финал в Мадрид. Завършекът бе шампионски - с перфектен ас.

 

Така мечтата на милионите фенове на тениса е факт! в неделния финал Роджър Федерер ще защитава титлата си на "Мастърс 1000" в Мадрид срещу местната легенда Рафаел Надал, в повторение на миналогодишната им битка. В нея Роджър, единственият човек побеждавал Надал във финал на клей, се наложи с 6:4, 6:4. Именно това поражение даде началото на тежката криза за надал, която продължи близо година, преди през април, Рафа да спечели в Монте Карло.

 

До момента двамата са играли помежду си 20 пъти. Интересното обаче е, че Рафа има 13 победи от тях, но цели 9 на клей. Роджър пък се задоволява със 7 успеха и едва 2 на клей. Тези 2 победи обаче са във финали на турнири - в Мадрид и Хамбург.

 

Финалният двубой между Роджър и Рафа ще започне в неделя след 19:30 часа българско време!

 

КОЙ ЩЕ Е ШАМПИОН - ГЛАСУВАЙТЕ ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини