Цветана Пиронкова - Андреа Хлавачкова (гейм по гейм)



08-04-2014 10:29 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Андреа Хлавачкова, първи кръг на турнира в зала в Катовице, Полша.

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

1:0 Браво на Цвети! Първият гейм в двубоя далеч не започна добре за нашето момиче и тя трябваше да спасява два последователни брейк-бола, след като изоставаше с 15:40. Пловдивчанката обаче не само се справи, но успя да обърне развоя на гейма в своя полза.

2:0 ОТЛИЧНО! Пиронкова пробива с гейм на 0
, който продължи около 60 секунди! Първи пробив в мача, след който нашето момиче вече води с 2:0. Явно първият гейм, в който Хлавачкова пропусна да поведе си оказа влияние върху нея.

2:1 За жалост Хлавачкова успя да върне пробива и намалява преднината на Пиронкова. Първа пауза в сета, след която чехкинята се връща на сервис.

2:2 Гейм на 15, след който чехкинята изравнява резултата. След първоначалните колебливи моменти, 27-годишната Хлавачкова явно намери ритъма си.

3:2 Много оспорван гейм, който премина през две равенства. За радост в крайна сметка Пиронкова спечели подаването си и прекъсна серията от два последователни гейма на сметката на Хлавачкова.

3:3 Пиронкова има за какво да съжалява, тъй като имаше точка за пробив, при която атакува втория сервис на противничката си. Ретурът на Цвети се докосна в мрежата, което принуди Хлавачкова да излезе напред. Чехкинята едва върна топката в полето на Пиронкова, която веднага опита прехвърлящ удар, но зажалост прати топката малко в аут. Последва равенство, а малко след това и гейм за Хлавачкова.

4:3 Цвети спечели сравнително лесно подаването си. Нашето момиче пласира няколко добри начални удара, с които затруди максимално чехкинята. Пауза, след която Хлавачкова ще сервира за изравняване на резултата.

4:4 Гейм на 0 за Хлавачкова, който дойде след 3 непредизвикани грешки на Пиронкова и ас на чехкинята.

4:5 ПРОБИВ ЗА ХЛАВАЧКОВА
в най-неподходящия момент. Цвети изигра много слаб гейм, в който допусна нов брой непредизвикани грешки от форхенд. Това се оказа фатално за нея. От своя страна Хлавачкова, без прави кой знае какво, повежда с 5:4 и ще сервира за сета.

4:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ - АНДРЕА ХЛАВАЧКОВА! Чехкинята не трепна и макар да допусна двойна грешка, с лекота взе подаването си на 15. В края на сета Пиронкова допусна страшно много грешки от форхенд, което до голяма степен и коства изоставане в резултата.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Пиронкова):

1:0 Гейм на 0 за Цвети! Българката наистина имаше нужда от подобен бърз и категоричен гейм, с който да си възвърне увереността.

1:1 Пиронкова пропусна точка за пробив, след което Хлавачкова измъкна гейма. Много оспорвани минути на корта.

1:2 ПРОБИВ ЗА ХЛАВАЧКОВА. Чехкинята поведе с 40:15, а при този резултат Цвети направи много неуспешен опит за къса. 113-ата в света Хлавачкова докосва място във втори кръг.

2:2 ПИРОНКОВА ВРЪЩА ПРОБИВА. Българката поведе с 30:0, но след това Хлавачкова изравни за 30:30. При този резултат чехкинята допусна две грешки от форхенд и подари гейма на Пиронкова.

2:3 ТРЕТИ ПОРЕДЕН ПРОБИВ В МАЧА! Пиронкова имаше отлична преднина - 40:15, но допусна загуба на концентрация и няколко елементарни топки и костваха нов пробив.

2:4 Хлавачкова затвърди пробива и повежда с 4:2 във втория сет. Чехкинята е само на два гейма от място във втори кръг.

3:4 На Цвети и се наложи да спасява нова точка за пробив, но тя се справи. Българката намалява преднината на Хлавачкова и разликата между двете продължава да бъде само един пробив. Пауза, след която чехкинята ще сервира.

3:5 Хлавачкова не допусна изненади и спечели подаването си. Чехкинята е на гейм от място във втори кръг.

4:5 Цвети спечели подаването си и намалява резултата. Пауза, след която Хлавачкова ще сервира за място във втори кръг. Ако иска да има шанс да остане в турнира, Пиронкова трябва да търси връщане на пробива сега.

5:5 ПИРОНКОВА ВРЪЩА ПРОБИВА В ПОСЛЕДНИЯ ВЪЗМОЖЕН МОМЕНТ! Много драматичен гейм, в който Цвети поведе с 40:0, но последва изравняване. Следващите 2 точки обаче отново бяха на сметката на Пиронкова, която стига до 5:5.

6:5 Трети пореден гейм за Цвети! Колко бързо се променят силите на корта. Преди малко българката сервира за оставане в турнира, а сега Хлавачкова ще сервира за оставане във втория сет.

7:5 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА. Българката осъществи пробив на 0, за което много помогна и Хлавачкова, която допусна две последователни двойки грешки. Така от 3:5 гейма във втория сет, Цвети стигна до успех със 7:5.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова)

1:0 Пиронкова спечели подаването си на старта на третата част. Това беше пети пореден гейм на сметката на пловдивчанката. Хлавачкова от своя страна е доста изнервена, като на няколко пъти показно захвърли ракетата си на корта.

2:0 Пробив за Пиронкова! Отлично! Българката спечели шести пореден гейм на сметката си и на своя страна вече е по-близо до крайния успех в мача!

3:0 Гейм на 0 за Пиронкова. Българката тотално контролира събитията на корта и контролира изхода на двубоя. Чехкинята по всичко личи е в сериозна криза, предвид факта, че само преди няколко минути водеше с 5:3 във втория сет, а сега изостава с 0:3 в третия!



Хлавачкова поиска медицински таймаут. Явно чехкинята има проблем с схващане на бедрен мускул.

4:0 Хлавачкова тотално загуби игрови ритъм и ще бъде истинско чудо, ако спечели гейм до края на мача. Чехкинята не се движи добре, ударите и рядко намират очертанията на корта, а изражението на лицето и казва всичко.

5:0 Още един гейм на 0 за Пиронкова. Изходът на мача е ясен, въпросът е дали Хлавачкова ще избегне "лешник" или не.

5:1 Цвети "подари" гейм на Хлавачкова. Българката ще сервира за място във втори кръг в Катовице.

6:1 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини