Анди Мъри изненада, взима си месец почивка



Анди Мъри изненада, взима си месец почивка
Свързани играчи
Тагове
08-04-2014 17:58 | Станко Димов

Шампионът от Уимбълдън Анди Мъри ще почива близо месец. Първата ракета на Великобритания заяви, че от началото на сезона е изиграл много двубои и има нужда от почивка, за да успее да се възстанови качествено за предстоящите турнири от Големия шлем - „Ролан Гарос” и Уимбълдън.

„Няма да играя до турнира в Мадрид. Не знам точно колко време ще ми бъде необходимо да се върна на корта, но няма да го направя, докато не се възстановя напълно”, коментира Мъри пред британските медии.

За натрупаната умора Мъри загатна още през уикенда в двубоя срещу Фабио Фонини за Купа „Дейвис”. В интерес на истината от началото на годината Мъри участва в доста турнири – Доха, Койонг Класик, Australian Open, Ротердам, Акапулко, Индиън Уелс, Маями, както и в двубоите за Купа „Дейвис” срещу САЩ и Италия.

„През този сезон може да не съм спечелил толкова срещи, колкото през предишните години, но това не означава, че не съм се подготвял и тренирал за турнирите също толкова сериозно, колкото в предишните години. Този сезон играх много. Имах и няколко допълнителни седмици заради Купа „Дейвис”. Определено стартът на годината бе доста интензивен за мен”, коментира Мъри.

Турнирът в Мадрид, на който се очаква Мъри да се завърне, започва след близо 1 месеца – на 4-ти май.  Седмица по-късно е стартът на „Мастърс 1000” в Рим, а на 25-и започва „Ролан Гарос”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини