Гришо тренира като в Шаолин



12-04-2014 00:47

Григор Димитров се отдаде на медитация преди началото на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло другата седмица. Българинът публикува снимки от будистки храм в профила си във Фейсбук. "Овладявам моето Чи", написа под тях хасковлията.

Според древния китайски възглед Чи е универсалната космическа енергия, която подхранва всичко съществуващо. А Чи гун е системата от упражнения - умствени, дихателни и физически - за овладяването и насочването на тази енергия. Освен за лечение, тя се използва и в бойните изкуства. Чудесата, които правят монасите от Шаолин, са благодарение на Чи гун.

В понеделник Григор Димитров ще подобри рекордното си класиране в световната ранглиста, изкачвайки се с една позиция до номер 14 в света. Това стана възможно след отпадането на Томи Робредо още във втори кръг на турнира в Хюстън (САЩ). Испанецът имаше да защитава 250 точки от триумфа си в Казабланка през изминалия сезон.

Гаджето на българина Мария Шарапова пък похарчи малко пари, купувайки дял от козметичната компания "Supergoop". "Ако има продукт, който може да спре рака на гърдата, представете си колко популярен би бил той", коментира Мария по повод амбицията на компанията да разработи точно такъв продукт.

Костадин Огнянов, "Стандарт"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини