Нищо ново: Надал пак надиграва Федерер



16-05-2010 20:28 | Николай Драгиев

 

Рафаел Надал спечели първия сет от битката с Роджър Федерер във финала на "Мастърс 1000" в Мадрид. Испанецът се наложи след 6:4 за 55 минути игра. Така той е само на сет от подобряването на няколко много сериозни рекорда и от 14-и успех над световния номер 1.

 

В тази част своите шансове имаше и Федерер, но като цяло по-стабилният играч бе Надал. Двамата си размениха по един пробив още в началото. При 3:3 Федерер за малко не измъкна своя сервис-гейм, губейки с 0:40. Швейцарецът обаче в крайна сметка се пречупи пред настоятелния испанец.

 

Получавайки втори пробив, Надал не изпусна нещата от контрол. Той спечели своето подаване за 5:3. При 5:4 и сервис на Рафа, Федерер поведе с 40-15, имаше още няколко точки за пробив, но само толкова. Надал пак показа своя дух и обърна, за да грабне сета - 6:4.

 

Двубоят дотук не представя нищо ново. Въпреки желанието на Федерер да играе агресивно, той е изтласкван от Надал в дъното на корта и рано или късно, бекхендът му се пропуква под пороя от удари към него. Световният номер 1 реализира едва 1 от 7 точки за пробив и както обикновено не можеше да връща сервисите на своя опонент, насочени към бекхенда му в решителните моменти.

 

Интересното в статистиката е, че победителят в първия сет на битките между Роджър и Рафа е спечелил 15 от 20-е техни мача.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини