Русия играе за "Фед къп" на пързалка



Русия играе за "Фед къп" на пързалка
Свързани турнири
Тагове
15-04-2014 10:53 | Станко Димов

Интересен избор направи капитанът на Русия за "Фед къп" Анастасия Мискина за плейофния мач за оставане в първа група на Световната група едно срещу Аржентина. Срещата на 19 и 20 април ще се състои в "Адлер Арена", Сочи, където се проведоха състезанията по бързо пързаляне с кънки от зимната олимпиада през февруари.

Разбира се настилката е сменена и двубоят ще се играе на клей. Бившата №2 в света и шампионка от "Ролан Гарос" Мискина е повикала опитните Екатерина Макарова, Елена Веснина и младите надежди Валерия Соловьова и 16-годишната Дария Касаткина. За Аржентина ще играят Паола Ормачеа, Мария Иригоен, Виктория Босио и Надя Подороска.

Елена Веснина, която миналата година предпочете да играе в Турнира на шампионките в София, вместо във финала на "Фед къп", се завръща в екипа на "сборная".

"Невероятно е, че моят роден град Сочи най-накрая е домакин на такъв тенис двубой. Ние имаме големи традиции, много от големите руски състезатели са от този края. За децата е чудесно да видят на живо отбора на Русия. Вълнувам се! Поканих всичките си приятели и роднини. Имах опасения само за осветлението в залата, защото в кънките има други изисквания. Но всичко е чудесно. Червената настилка също е идеална", коментира Веснина.

Останалите плейофи за влизане/оставане в Световна група едно са Канада - Словакия, САЩ - Франция и Испания - Полша.

Този уикенд ще се изиграят и двата полуфинала за "Фед къп". В Острава Чехия приема шампионките от Италия, а в Бризбън играят отборите на Австралия и Германия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини