Григор Димитров в трети кръг след обрат



16-04-2014 17:46 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за трети кръг на "Мастърс 1000" турнира в Монте Карло. Българинът имаше тежък двубой срещу квалификанта Алберт Рамос, който за радост успя да измъкне след 4:6, 6:3, 6:4. Срещата продължи близо два часа и се проведе при пълни трибуни на втория по големина корт в Монте Карло.

Любопитното е, че и трите сета бяха решени от един единствен пробив. Левичарят Рамос проби още в първия гейм на мача, с което си гарантира първия сет.

Във втората и третата част Димитров сервира брилянтно и дори не позволи на Рамос да помисли за нов брейк-пойнт. За сметка на това българинът се възползва от открилите се пред него шансове и с по един пробив в сетовете си гарантира пълния обрат в мача.

В спор за място на четвъртфинал Григор Димитров ще срещне един от най-силните тенисисти на клей - Давид Ферер. Сблъсъкът между двамата ще бъде утре, а при успех нашето момче ще повтори постижението си от миналата година, когато достигна до четвъртфинал.

Димитров и Ферер ще премерят сили за пети път. Испанецът води с 3:1 победи, но Гришо взе последния им дуел, който беше с цената на титла (Стокхолм, 2013). На клей Ферер води с 1:0 над Димитров (Бостад, 2012). Двубоят ще бъде в четвъртък около 15,00 часа българско време.


РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ДВУБОЯ НА ГРИШО С ФЕРЕР ТУК!


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини