Вавринка не остави шанс на Ферер и достигна до финал



19-04-2014 16:25 | Станко Димов

Станислас Вавринка е първият финалист на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. Това стана факт, след като швейцарецът се наложи с изразителното 6:1, 7:6 (3) над Давид Ферер. Двубоят между двамата продължи едва 88 минути и не предложи очакваната интрига и зрелище.

Вавринка бе изключително агресивен и приключи срещата с впечатляващите 31 печеливши удара. За справка – Ферер направи 8.

Явно днес и силите на испанеца не стигнаха. Да не забравяме, че в петък той имаше изтощителен мач срещу 8-кратния първенец в Монте Карло – Рафаел Надал.

Съперникът на Вавринка във финала ще бъде неговият сънародник и съотборник в двубоите за Купа "Дейвис" - Роджър Федерер. Носителят на 17 титли от Големия шлем надви с 2:0 сета шампиона от миналата година Новак Джокович.

За Вавринка това ще бъде трети случай, в който той достига до финал на турнир от подобен ранг. Дотук Стан изостава в преките сблъсъци с Федерер с 1:13, но пък единственият му успех идва именно в Монте Карло.

При евентуален успех в неделя Вавринка ще вземе втория си най-голям трофей в кариерата, тъй като досега не е печелил дори турнир от АТР 500 сериите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини