Григор Димитров – Серхий Стаховски 6:3, 6:4 (гейм по гейм)



25-04-2014 19:15 | Станко Димов

Григор Димитров надви Серхий Стаховски в четвъртфинален двубой от турнира BRD Nastase Tiriac Trophy в Букурещ след 6:3, 6:4

Българинът, който е поставен под номер 1 в основната схема, ще спори за място на финал с французина Гаел Монфис.

СНИМКИ НА ГРИГОР ОТ БУКУРЕЩ ВИЖТЕ ТУК!

ВИЖТЕ КАК СЕ РАЗВИ БИТКАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

1:0 - Убедително начало за българина. Два отлични сервиса и завършващ форхенд за 40:0 в негова полза. В крайна сметка той се възползва от втория си геймбол.

1:1 - Стаховски отговаря подобаващо. Той с лекота спечели подаването си като направи и някои успешни излизания на мрежата.

2:1 - Григор отново стартира добре и с лекота поведе 30:0. В третото разиграване от гейма пропусна от печеливша ситуация да завърши и това можеше да му изиграе лоша шега. Стаховски изравни за 30:30, а дочака и първата си възможност за пробив - 40:30 след добър форхенд. Григор не се притесни и с няколко хубави изпълнения обърна в своя полза. Последното бе с печеливша къса. Българската агитка подкрепя най-добрия ни играч на централния корт в Букурещ.

2:2 - Стаховски заслужи спечелването на този гейм с чудесни изпълнения на мрежата. Той продължава и да сервира на ниво. Все пак може би най-хубавото разиграване бе спечелено от Григор с прекрасен минаващ от форхенд.

3:2 - Две чудесни изпълнения на Димитров от сервис и той поведе с 30:0. Както често се случва в играта му обаче, той веднага след това допусна и елементарни поредни грешки - 30:30. Все пак не се стигна до повече грешки от страна на българина и той повежда за трети път в сета.

3:3 - Доминацията на сервиращите продължава. Стаховски с лекота поведе с 40:0. Григор не се отказа и благодарение на хубави изпълнения спечели две разигравания. Второто бе от почти безнадеждна ситуация и това му спечели аплодисментите на публиката. Той имаше шанс и за 40:40, но не се възползва.

4:3 - Нищо ново. Димитров пак поведе с 30:0 и допусна изравняване. След това намери първия си сервис и не даде повече шансове на украинеца. Виковете "Хайде, Гришо" го окуражават в трудните моменти.

5:3 - Майсторски минаващ удар на българина и две грешки на Стаховски на мрежата предизвикаха първия наистина труден гейм за него - 15:40. Мощният му първи сервис обаче бързо възстанови равенството - 40:40. След едно от малкото дълги разигравания в мача Григор получи трети шанс и този път не сбърка!

6:3 - Точно като своя идол Роджър Федерер - Гришо експрес затвори сета с гейм за минута на нула! Българинът сервира отлично и нямаше никакви затруднения с двуметровия Стаховски.



 


ВТОРИ СЕТ:

* Стаховски сервира първи

0:1 - Прекрасна игра в защита на Григор Димитров, както и две последователни грешки на Стаховски при волета на мрежата доведоха положението до 0:40 в този откриващ гейм. Стаховски успя да спаси само едната възможност и е пробит.

0:2 -
Много оспорван гейм и логично двамата стигнаха до 30:30. Григор спечели ключовата следваща точка с майсторска игра на мрежата. Той бе привикан от Стаховски с къса топка, но Димитров се справи и бе аплодиран от пълния корт. Пробивът е затвърден!

1:2 - Стаховски се разписва в този сет. Този път той се възползва от мощния си сервис и приключва на 15 в своя полза. "Григор, Григор" обаче е рефренът от трибуните.

2:2 - Григор се стреми да доминира играта, но грешките му зачестиха. При 30:30 той допусна две поредни елементарни грешки от форхенд. Пробивът е върнат! Първи знак на слабост за най-добрият ни играч.

3:2 - Трети пореден гейм за Стаховски. Той сервира на ниво срещу намиращия се в мини-криза Димитров. Все пак хасковският талант пак спечели много хубаво разиграване на мрежата, за което бе аплодиран.

3:3 - Гришо спира серията на своя опонент. При това с гейм на нула.

4:3 - Битката е доста оспорвана. Григор спечели благодарение на добри минаващи две разигравания, но нищо повече. Сервисът на украинеца е на ниво.

4:4
- Без проблеми за за ГришоЕкспрес. С убедителен първи сервис той няма особени затруднения с играещия доста зад основната линия Стаховски. Поредно равенство.

4:5 - Стаховски продължи да сервира много мощно и точно за 30:0 в своя полза. Григор Димитров обаче демонстрира класа и спечели четири поредни разигравания, което накара публиката да избухне! Нов пробив за него. Ключово бе разиграването при 30:30 и бе доста дълго, но Гришо прояви търпение и дочака своя момент.

4:6 - В стил "Федерер" Григор Димитров приключи мача с гейм на нула! Публиката мощно го подкрепя като огромният централен корт в Букурещ е на крака. Той е на полуфинал, където ще спори с Гаел Монфис.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини