Надал: Това е спортът



26-04-2014 00:51

Рафаел Надал претърпя в петък сензационна загуба след 6:2, 6:7, 4:6 от Николас Алмагро в Барселона и така не успя да защити трофея си.

Логично Рафа прие тежко поражението на любимата си настилка, което бе второ поредно след това от Давид Ферер в Монте Карло този сезон. Той обаче обеща да направи всичко възможно отново да се върне на победния път.

"Това е спортът. Очевидно това не е най-щастливият ми ден, но никога не съм и смятал, че ще мога да спечеля 70 поредни мача тук. Това просто не бе моят ден. Чувствах, че можех да спечеля този двубой, но малко не ми достигна. Приемам случилото се и ще продължа да се боря," анализира световният номер 1 след едва 13-ата си загуба на клей в професионалната кариера.

"В първите два сета играх по-добре от него и имах повече шансове. Пропуснах много възможности в целия мач. При това положение, когато излезеш срещу силен опонент като него е нормално да загубиш и това се случи," допълни Надал, чиято предишна загуба в каталунската столица бе преди 11 години.

Оттук нататък на Матадора предстои да защитава 4000 точки за идните турнири в Рим, Мадрид и "Ролан Гарос". В момента той има аванс от около 2000 пред Новак Джокович в световната ранглиста, но сърбинът трябва да брани само 910 в същите състезания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини