Григор Димитров срещу Лукаш Росол 7:6(2), 6:1 (гейм по гейм)



27-04-2014 15:05 | Станко Димов

Григор Димитров надигра Лукаш Росол със 7:6(1), 6:1 в във финала турнира BRD Nastase Tiriac Trophy в Букурещ. Така той завоюва третата си титла сред топ тенисистите в света.

РАЗВИТИЕТО НА ФИНАЛНАТА БИТКА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ПЪРВИ СЕТ, Димитров сервира първи:

1:0
- Гришо започна убедително и печели откриващия гейм. Той пласира добре първия си сервис и не остави шанс на Росол. Чехът пък спечели единственото по-дълго разиграване след отлична къса топка.

2:0 - Българинът спечели чудесно дълго разиграване и дръпна с 30:15. След това той демонстрира отлична игра в защита и дочака грешка на опонента за 40:15 или иначе казано първи две точки за пробив! Грешка от форхенд на двуметровия гигант от Чехия и той губи подаването си! Досега Димитров показва прекрасна игра в защита и не се огъва спрямо мощния форхенд на опонента.

2:1 - Росол спечели няколко много добри разигравания и заслужено стига до 40:15. Първата си възможност за пробив той пропусна след непредизвикана грешка от форхенд, но при втората успява след добро излизане на мрежата. Пробивът е върнат.

2:2 - Чехът изравнява резултата. Той вкара само първи сервиси и като цяло нямаше проблеми.

3:2 - Григор този път не се затрудни особено и пак повежда в резултата. В общи линии той доминираше със своя сервис, а успя да спечели и единственото по-дълго разиграване с майсторско воле на мрежата.

3:3 - Гришо се възползва от две грешки на Росол и поведе с 30:15. Малко след това най-добрият ни състезател дочака и нов шанс да пробие. В решителния момент той се отбраняваше отлично и малко не му достигна да го реализира. Росол все пак се възползва от началния си удар и затваря в своя полза.

4:3 - Гейм, в който грешките преобладаваха. Тези на Росол бяха повече и логично Димитров повежда пак. От трибуните българската агитка е по-гласовите и подкрепя най-добрия ни състезател.

4:4 - Най-лесният гейм за Росол до момента. Той вкара само първи сервиси и той затваря на нула.

5:4 - Ракета №1 на България продължава да доминира в по-дългите разигравания, а когато реализира и повече първи начален удар той няма проблеми. Така бе и в този девети гейм, който той приключи на нула.

5:5 - Ново равенство. Тотална доминация на Росол, който също печели на нула.

6:5 - Две елементарни грешки на Григор го заставиха да измъква гейма от 0:30. Той изравни като спечели много тежко разиграване за 30:30. След това Димитров бе убедителен и пак повежда в резултата.

6:6 - Фамозни ретури от форхенд на Григор Димитров му дадоха аванс от 30:0 и той бе само на две точки от спечелването на първата част. Гришо достигна до два сетбола, но Росол ги спаси след хубави сервиси. На свой ред Росол не успя да реализира два поредни геймбола с непредизвикани грешки. Григор получи трети сетбол и в решителното разиграване съдиите дадоха топка на чеха в аут, българинът обаче веднага ги поправи и призна, че ударът е бил в полето. Публиката оцени това и го аплодира, а не стихваха и виковете "Айде, Гришо". Росол не се притесни и спаси четвърти сетбол, след което довежда ситуацията до тайбрек.

7:6 - (тайбрек) - Григор поведе бързо с 3:0 точки след две непредизвикани грешки на Росол. Тоталната му доминация в този дълъг гейм продължи и той поведе с 6:1, след което реализира втория си сетбол благодарение на майсторска къса.

ВТОРИ СЕТ, Росол сервира първи:

0:1 - Чехът започна с няколко хубави първи сервиси и това заслужено му даде аванс от 40:15. Грешка от форхенд, а след това и изумителен ретур от бекхенд на Григор доведоха ситуацията до 40:40. След общо три равенства Росол имаше чудесна възможност да затвори, но направи невероятна грешка на мрежата. Чехът определено е в криза и допуска пробив още на старта на втората част!

0:2 - Оспорван гейм с няколко дълги разигравания. Росол игра максимално рисковано и поведе с 30:15. Гришо обаче показа характер и убедително обърна в своя полза. Той затвърждава реализирания пробив!

1:2 - Росол се разписва във втория сет след хубави сервиси.

1:3 - Гейм на нула за ДимиЕкспрес! Той е все по-близо от това да детронира Росол, който е шампион от миналата година в румънската столица.

1:4
- Серията на Гришо продължава и след две чудесни разигравания той повежда с 40:0 и в този пети гейм. ВТОРИ ГЕЙМ НА НУЛА И НОВ ПРОБИВ ЗА БЪЛГАРИНА!

1:5 -
Много грешки и от двамата за 30:30. Гришо намери първия си сервис след това и продължава серията си.

1:6 - Григор стигна до три мачбола при 40:0 на сервис на Росол. ТОЙ ПРОБИВА НА НУЛА ОТНОВО И ПЕЧЕЛИ ТРЕТАТА СИ ТИТЛА!!! БУРНИ АПЛОДИСМЕНТИ ЗА НЕГО ОТ ПЪЛНИЯ КОРТ В БУКУРЕЩ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини