Цвети: Григор прави нещо уникално за България



29-04-2014 12:59 | Станко Димов

Григор Димитров скоро ще влезе в Топ 10. Прогнозата е на Цветана Пиронкова, която днес изнесе открит урок по тенис в София. Цвети също призна, че не се е отказала от идеята да създаде собствена тенис-академия. Пловдивчанката каза, че има нужда от още няколко двубоя на клей, за да бъде максимално подготвена за "черешката на тортата"в сезона на червено – Откритото първенство на Франция – "Ролан Гарос".

"Като че ли малко по-трудно "паля" на червено, ако мога така да се изразя. Може би ще ми трябват малко повече турнири на тази настилка, за да мога да се подготвя максимално за "Ролан Гарос". Следващият ми турнир е в Мадрид, след това в Рим, а след това ще преценя дали седмицата преди "Ролан Гарос" да играя в Страсбург", сподели пред журналисти.

"Плановете ми за собствена академия вървят добре. Вече разполагаме с терена. В момента върви проектирането на самия клуб. Още е рано да се говори за срокове, но мисля, че вървим с добри темпове. Теренът е в Пловдив и се намира около гребната база", разкри най-добрата ни тенисистка.

Относно представянето на Григор Димитров от началото на сезона, пловдивчанката каза следното: "Това, което прави Григор е наистина уникално не само за българския спорт, но и за България като цяло. Виждам в него едно голямо израстване. Мисля, че има шест или седем играчи, които могат да го победят. С всички други той се справя изключително категорично. Пожелавам му да се развива по този начин и скоро ще влезе в Топ 10".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини