Отказване на Гаске осигури на Гришо по-благоприятен жребий в Мадрид



Отказване на Гаске осигури на Гришо по-благоприятен жребий в Мадрид
30-04-2014 20:14 | Ники Настев

Ришар Гаске получи контузия в областта на гърба по време на тазгодишното издание на турнира в Маями, която го принуди да пропусне турнирите в Монте Карло и Барселона, а през днешния ден французинът оттегли своята заявка за участие на предстоящия "Мастърс 1000" в Мадрид.

Към момента няма официална информация относно това, кога се очаква световният №11 да бъде отново на корта, а предвид получената травма съществува вероятност французинът да пропусне целия сезон на клей, ако не успее да се възстанови навреме за Рим и "Ролан Гарос".

Припомняме ви, че Хуан Мартин дел Потро също няма да участва в Мадрид, след като се подложи на операция в китката, а това означава, че първата ни ракета Григор Димитров ще бъде поставен под №12 в основната схема.

Тази позиция ще гарантира на българина по-благоприятен жребий в испанската столица, тъй като до момента той попадаше сред поставените под номера от 13 до 16, които в трети кръг можеше да срещнат тенисист от Топ 4.

Сега на Гришо няма да му се налага да се изправя срещу Надал, Джокович, Вавринка или Федерер на осминафиналите и ако достигне до тази фаза, то там негов противник ще бъде един измежду Давид Ферер, Томаш Бердих, Анди Мъри или Милош Раонич. А ако достигне до четвъртфинал, там вече може да срещне представител на Топ 4, стига преди това да не сме станали свидетели на голяма изненада.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини