Цветана Пиронкова – Лара Аруабарена 3:6, 4:6 (гейм по гейм)



03-05-2014 10:08 | Станко Димов

Цветана Пиронкова загуби на старта на силния WTA турнир в Мадрид. Българката отстъпи на 145-ата в света Лара Аруабарена, която получи „уайлд кард” от организаторите. Испанката се наложи в отделните части с 6:3, 6:4.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Пиронкова сервира първа:

1:0 -
Цвети започва по отличен начин мача. Тя печели откриващия си гейм на нула!

1:1 - Оспорвана битка в този втори гейм. Испанката не успя да пласира нито един първи сервис в първите четири разигравания. Това доведе до ситуация 30:30. Все пак 145-ата в света състезателка успява да изравни резултата.

1:2 - Пиронкова изпадна в първа по-трудна ситуация в мача. Тя допусна ситуация 15:40 още при второто си подаване. Българката демонстрира характер и изравни точките за 40:40. Малко след това обаче Цвети направи двойна грешка и Аруабарена проби при четвъртия си шанс.

1:3 - Испанката затвърждава пробива повече от убедително. Тя спечели гейма си на нула като реализира и първи ас.

2:3 - Пиронкова най-после спира серията на своята опонентка. Първоначално пловдивчанката поведе с 40:15, но не реализира двата си геймбола. Все пак при третия си шанс тя не сгреши и се задържа с изоставане от само един пробив.

2:4
- Цвети имаше своите шансове като геймът отново бе равностоен. Все пак Аруабарена отново не допуска изненада и затваря в своя полза.

3:4 - Пиронкова се задържа в резултата. Тя отново намери първия си сервис и сравнително без проблеми печели на 15.

3:5 - Убедителната игра на испанката на нейн сервис продължава. Тя отново доминира и се приближава само на гейм от спечелването на първия сет. Малко повече от 30 минути игра до момента.

3:6 - Нов спад в играта на Пиронкова. Сервирайки за оставане в сета тя загуби три поредни разигравания за изоставане от 0:40. Аруабарена реализира третия си шанс. Така тя печели първата част след 37 минути игра и ще може да сервира в началото на втория сет.

ВТОРИ СЕТ, Аруабарена сервира първа:

0:1 -
Пиронкова започва втората част силно. Тя повежда с 40:0 при сервис на испанката. Българката пропусна първия си шанс, но при втория успява. Това е първи пробив в мача за нея.

1:1 - Пиронкова започна убедително и благодарение на добри сервиси взе солиден аванс от 40:0. Испанката обаче не се предаде и съумя да изравни. Нещо повече тя дори успя да върне пробива!

2:1
- Повече от оспорвана битка на корт "Маноло Сантана". Пиронкова има за какво да съжалява, тъй като пропусна да пробие за втори път в сета. Тя имаше два поредни такива шанса, но не бе достатъчно убедителна. Аруабарена печели и обръща резултата в своя полза.

3:1 - Пиронкова пак не е достатъчно убедителна в представянето си. От 30:15 в своя полза тя допусна да загуби две поредни разигравания и се озова в ситуация да спасява точка за пробив. Аруабарена печели трети пореден гейм в своя полза и се откъсва в резултата.

3:2 - Пробивите продължават! При това Цветана взима подаването на опонентката на нула. До момента в сета Аруабарена е спечелила едва 20% от точките след втори сервис. Битката се изостря.

3:3 - Началото бе убедително за първата ни ракета. Пиронкова поведе с 40:0, но след това последва необясним спад в представянето й. Тя допусна да загуби три поредни разигравания и се стигна до равенство. Все пак Цвети се възползва от четвъртия си шанс и затваря в своя полза, изравнявайки резултата в сета.

4:3 - Първи по-лесен гейм за някоя от сервиращите. В случая това е Аруабарена, която отново повежда в този сет.

5:3 - Аруабарена отново доминира на корта бързо достигна до два шанса за пробив. Пиронкова спаси първата критична ситуация, но при втората испанката се възползва. Тя е съвсем близо до крайния успех и то след малко над час игра.

5:4 - Въпреки трудната ситуация Пиронкова не се предаде. Тя обърна ситуацията от 0:15 до 40:15, което значеше две възможности да пробие. Аруабарена също не трепна и бързо се спаси за 40:40. Третият шанс пред Цвети все пак бе успешен за нея и тя се спасява на косъм от загуба. Дали има сили за обрат?

6:4 - Независимо от усилията, които положи Пиронкова този път бе наказана. Тя отново не съумя да спечели своя сервис гейм и заслужено отпада от турнира след загуба в два сета от 145-ата в света Аруабарена, която участва със специална покана от организаторите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини