Григор Димитров с блестяща победа за ЧРД



18-05-2010 21:50 | Николай Драгиев

Григор Димитров победи 311-ия в света Факундо Банис от Аржентина в първи кръг на турнира от сериите "Чалънджър" в Кремона. Българинът изигра отличен мач и надви съперника си с 6:4, 6:2 за малко над час игра. 

 

Така нашето момче се поздрави с чудесен успех за 19-ия си рожден ден, който бе на 16-и май. 

 

Той бе улеснен от бързата настилка още от самото начало и буквално "изпъждаше" доста зад основната линия латиноамериканеца, който логично предпочиташе да се брани. Григор като цяло игра атакуващо и поради тази причина допусна и много непредизвикани грешки, но това не се оказа фатално.

 

Аржентинецът опитваше да разнообразява играта си със скъсени топки и непрекъснато търсене на бекхенда на Гришо, но нищо не помогна. Българинът пък често излизаше и на мрежата, където показа класа.

 

Макар и само 1 пробив, бе достатъчен за хасковлията, който затвори с 6:4 първия сет.

 

Вторият сет също бе детска игра за Гришата. Българинът бе с класа над опонента си и показа това още в първите точки. Уинъри от всякакви позиции тотално отчаяха Банис, който и без това се влачеше по корта доста мудно и без желание. 6:2 и победа за първата ракета на България.

 

В другия мач, който е важен за Григор, поставеният под номер 4 Жил Мюлер сензационно отпадна. Той бе победен от германеца Матиас Бакингер с 1:2 сета. Тъкмо представителят на немската школа ще бъде новия опонент на Димитров. Роденият в Мюнхен състезател е 329-и в световната ранглиста към момента.

 

За успеха си Гришо и Бакингер спечелиха по 530 евро и 6 точки за ранглистата. Миналата година българинът игра четвъртфинал в Италия и сега също е само на победа от подобно класиране.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини