Загуба за Димитър Кутровски на турнир в Корея



06-05-2014 12:02

Димитър Кутровски отпадна в първия кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Гимчон (Република Корея) с награден фонд 50 хиляди долара.

Квалификантът Кутровски загуби от австралиеца Алекс Болт с 6:2, 3:6, 4:6 след 106 минути игра. 26-годишният софиянец стартира отлично със серия от четири поредни гейма по пътя си към успеха в първия сет.

Във втория сет обаче той пропусна осем възможности за пробив, а съперникът му се възползва от един от двата си шанса и изравни резултата.

"Тежка загуба. Смятам, че играх добре през по-голяма част от двубоя. Имах нужда и от малко късмет при някои ключови точки, за да взема превес.

"Радващото е, че играя добре и ми трябва да до усъвършенствам някои компоненти, за да печеля подобни мачове. Продължавам работа и се надявам да бъда готов за следващия турнир," коментира Дими след двубоя.

В решаващия трети сет Болт, който завърши с 11 аса, проби за 3:2 и до края на допусна обрат. Така Кутровски напуска надпреварата с 3 точки за световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини