Шарапова срещу Халеп в спор за титлата в Мадрид



10-05-2014 17:11 | Станко Димов

22-годишната румънска тенисистка Симона Халеп излиза срещу Мария Шарапова за титлата на силния турнир на червено Мадрид Оупън утре по обяд.

В първия полуфинал днес на централния корт „Маноло Сантана” Халеп обърна Петра Квитова със 7:6 5, 6:3, 6:2 в маратонски мач продължил 2 часа и половина в обедната мадридска жега от над 35 градуса.

Румънката рискуваше целейки линиите и разхождайки Петра из корта. Ключовият момент дойде в третия сет, когато Симона успя да пробие чехкинята и след нейни детински грешки поведе 4:2. Петата в света Квитова едва ходеше.

„Не очаквах да стигна финал в Мадрид, при това високо ниво на турнира. – скромничеше след мача родената в Констанца Симона, пета в ранглистата в момента. – Никога не гладам мачове на съперничките ми преди наш двубой. Треньорът ми, с който работим отлично засега, ще ми даде някои съвети. Играли сме с Мария в Ню Хейвън отдавна на твърда настилка. Утре ще е тежък мач, но ще се боря за всяка точка, както днес.

Мислех, че съм по-успешна на хард корт, но след този турнир, клей също ми подхожда...Работех върху подобряването на играта си – сервис и движението ми по корта. Искам просто да играя много мачове!

Вторият полуфинал при жените продължи час пред около 2500 човека и полупразни ложи. Шарапова спечели първата част с 6:1 за 23 минути. Пределно мотивирана, с отличен сервис и ретури и много агресивни удари от корта миналогодишната финалистка обезкуражи Радванска.

По нищо не личеше, че полякинята е актуалната N3 в света. Агнешка губеше 0:3 и втория сет, когато разпусна напрежението, заигра по-освободено и успя да изравни за 4:4. Оттам 8-ата в ранглистата Шарапова отново пое контрола и затвори мача с общо 23 точки от начален удар и 35 от ретур.      

Финалистката взима 650 точки и €342 600, а шампионката 1000 точки и € 698 720.

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини