Григор Димитров - Едуард Роже-Васлен 4:6, 6:3, 6:4 (гейм по гейм)



12-05-2014 13:19

Поставеният под №12 в схемата на Откритото първенство на Италия Григор Димитров спечели мача си от първи кръг срещу Едуард Роже-Васлен (Фр), триумфирайки на централния корт на тенис комплекса "Форо Италико" в Рим след 4:6, 6:3, 6:4 за над два часа.

В следващия кръг той ще играе с Иво Карлович. 52-ият в света Карлович е спечелил единственият им двубой, който бе през миналата година в Загреб на клей. 211-сантиметровият хърватин спечели след 7:6, 7:6 в тази битка.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА БЪЛГАРИНА!

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Димитров сервира първи:

1:0 - Гришо започна убедително с поредица добри сервиси и лесно поведе с 40:15. След това обаче българинът загуби две поредни дълги разигравания за 40:40. В този труден момент Димитров се спаси в дълга размяна и завърши с мощен форхенд. След тази ситуация той нямаше проблем да затвори в своя полза.

1:1
- Много добро начало за Роже-Васлен. Той сервира наистина на ниво и без да влиза в разигравания повежда 40:0. В крайна сметка французинът реализира втория си геймбол.

2:1 - Димитров отново повежда в резултата. Сервисът му до момента функционира добре. В същото време Роже-Васлен се стреми да играе максимално агресивно и го притиска максимално при всяка възможност.

2:2
- Отново добро сервиране за французина и той пак печели по-лесно своя сервис гейм.

2:3 - Поредни грешки на българина и липса на първи сервис го поставиха в много тежка ситуация. Роже-Васлен с поредния си печеливш форхенд стига до 40:15 или иначе казано две точки за пробив. Французинът реализира втората след грешка от бекхенд на Димитров.

3:3 - Поредни грешки, включително и двойна от сервис за Роже Васлен го поставиха в ситуация 0:30. Малко след това с прекрасен форхенд Гришо си осигури две точки за пробив при 40:15. Първата той пропусна от спечелена ситуация като прати бекхенда си в аут, а Васлен се спаси и при втория шанс. Две разигравания по-късно Димитров стига до връщане на пробива благодарение на блестящо разиграване и пореден завършващ форхенд.

4:3 - Отново много грешки и от двамата. Гришо вече има шест от бекхенд при нито една за Васлен. Въпреки това българинът печели седмия гейм и отново е напред в резултата. Той завърши с прекрасна къса топка в стил "Федерер" и бе аплодиран от италианската публика.

4:4 - Васлен все по-трудно намира отговор на по-стабилната игра на Григор Димитров. Той търси основно бекхенда на българина, но тази тактика вече не му носи успех. Гришо пак получава точки за пробив при 40:15. С прекрасни сервиси и атакуваща игра Роже Васлен се спасява и обръща гейма.

4:5 - На втори сервис Роже Васлен успява отново да притисне българския си съперник. Той пак печели откриващите точки, за да поведе с 30:0, а след това и 40:15. Иначе казано два скрити сетбола за него. Гришо спасява опасността с два поредни печеливши удари от форхенд. Димитров пропусна геймбол и след това на практика подари нов пробив на съперника с непредизвикани грешки.

4:6
- Отличен гейм за Роже Васлен и той затваря първия сет след 43 минути битка. Българинът го улесни с цели 17 непредизвикани грешки при 6 за опонента. Гришо напуска корта веднага след края му.

ВТОРИ СЕТ, Димитров сервира първи:

1:0 - Оптимистично начало на най-добрия ни състезател във втория сет. Той затваря с лекота откриващия гейм и повежда в резултата.

1:1 - Убедително сервиране за Васлен и той поведе с 40:0 почти без да влиза в разигравания. След това обаче французинът загуби две поредни точки. Той не се притесни и с агресивна игра печели решителното следващо разиграване.

2:1 - Две поредни леки грешки на Григор Димитров и той отново е в тежка ситуация 0:30. Два мощни първи сервиси го спасяват за 30:30. Майсторски Гришо измъква и много трудно разиграване за 40:30, а после реализира и геймбола.

2:2 - Отличен гейм за Роже Васлен на нула. Майсторска къса, блестящ форхенд и добри сервиси му помогнаха за целта.

3:2 - Добър отговор на ДимиЕкспрес. Гейм за около минута с майсторско сервиране. Точно час от началото на битката.

4:2 - Първи проблеми за Роже Васлен. Григор се възползва от грешки на съперника, за да поведе с 40:15 или иначе казано две точки за пробив. Още първата е реализирана след нов пропуск на Васлен.

5:2 - Майсторски сервиси и Григор дръпна 30:15. След това той реализира и фантастично воле на мрежата за 40:15. Още първият геймбол е факт и Димитров затвърждава реализирания пробив.

5:3 - Битката отново е много оспорвана. При 30:30 Роже Васлен с добри сервиси и излизания на мрежата успява да вземе превес и да застави българина да сервира за спечелване на сета.

6:3 - Григор направи неприятна двойна грешка, с която се стигна до поредно 30:30. Васлен се възползва и натисна бекхенда на българина, за да получи точка за пробив. Българинът реагира подобаващо и със същия този бекхенд реализира нов уинър за 40:40, а след това направи най-добрия удар в мача и получи сетбол. Димитров печели и изравнява общия резултат. Той вече има над 20 печеливши удари в мача при двойно по-малко за опонента.

ТРЕТИ СЕТ, Роже Васлен сервира първи (добавени са още линкове за прякото излъчване):

1:0 - Роже Васлен спира серията на българина. Той печели откриващия си гейм като бе подпомогнат и от някои грешки на Гришо, който се бори и стигна до 40:40, но не беше достатъчно убедителен за нещо повече.

1:1 - Най-хубавото разиграване в този втори гейм отново бе за Григор, който го спечели с хубава къса. Българинът не бе съвсем убедителен, но бе подпомогнат и от някои пропуски на съперника.

2:1 - Точно час и половина от началото на срещата. С лекота Роже Васлен затваря на 15.

2:2 - Григор започна с чудесен печеливш от форхенд, но след това сбърка смаш на мрежата от наглед лесна ситуация. Нови грешки на Димитров и добър минаващ на Роже Васлен доведоха ситуацията до точка за пробив при 30:40. Българинът спаси този шанс пред опонента, след което последваха няколко изравнявания, преди все пак да спечели гейма си.

3:2 - Димитров продължава да редува блестящи изпълнения и грешки. Той направи два печеливши - един от форхенд и един от бекхенд, но и три грешки. Така Васлен поведе 40:30, но не реализира геймбола си. Той стигна до втори такъв с майсторско воле и след това го реализира за 3:2 в своя полза.

3:3 - Началото на шестия гейм бе с двойна грешка. Оттам нататък обаче Гришо и не даде никакви шансове на опонента с няколко печеливши удари.

4:3
- Сензационно разиграване в началото за 15:0 бе завършено с минаващ от бекхенд за Григор. Васлен направи нови две непредизвикани грешки и българинът взе аванс от 40:15 или две точки за пробив. Васлен съумя да се измъкне без да влиза в дълги разигравания и обръща в своя полза срещу видимо ядосания Димитров.

4:4
- Първи гейм на нула в сета за Григор Димитров. Резултатът е отново изравнен.

4:5 - Битката продължава с някои по-дълги разигравания. Григор пак спечели много хубава размяна като прехвърли излезлия на мрежата опонент. Роже Васлен се измъкна от ситуация 15:30 до 40:30 благодарение на много агресивна игра и чудесни атакуващи удари по линиите. Той не реализира този геймбол и много бързо се стигна до обрат и възможност да бъде пробит. В майсторско разиграване Григор реализира ПРОБИВ и вече е само на гейм от победата.

4:6 - Двойна и непредизвикана грешка за Димитров и се стигна до 15:30 в този толкова важен момент. Печеливш от форхенд за Дими и драмата стана пълна при 30:30. Българинът показа и психологическа устойчивост, печелейки ключово и много оспорвано разиграване за мачбол. ПЕЧЕЛИВШ ОТ ФОРХЕНД И ТОЙ ПЕЧЕЛИ ДВУБОЯ! Овации за българина от Централния корт във Вечния град. Той завърши с внушителните 48 печеливши удари битката и заслужи обрата, който реализира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини