Пиронкова: Едвам ходех в третия сет



20-05-2010 09:37 | Николай Драгиев

 

Цветана Пиронкова не се съгласи с мнението, че повечето практика на кортовете във Варшава са в основата на успеха й срещу Елена Дементиева. Рускинята имаше много претенции към състоянието на корта, който бе много хлъзгав. Подобно мнение изрази и канадката Александра Возняк, която Цвети разгроми в първи кръг.

 

"Не мисля, че участието ми в квалификациите е някакъв сериозен плюс за мен. Разбира се, бях свикнала с условията. Истината обаче е, че в третия сет бях изключително изтощена," сподели Цвети след срещата.

 

"Чувствам се безкрайно уморена, това е петият ми мач във Варшава след трите в квалификацията и двата в основната схема. Отслабнала съм, а и имам контузия на крака. Знаех, че ако загубя срещу Дементиева, няма да е заради качествата ми, а заради преумората. Знаех също така, че мачът ще е дълъг и ще е задължително над 2 часа", заяви Пиронкова на пресконференцията след двубоя.

 

Днес българката ще играе с Александра Дюлгеру от Румъния. Балканската битка е предвидена като трети мач на централния корт. Преди това има още 2 мача. Сара Ерани излиза срещу На Ли, а веднага след това Каролин Вожняцки ще се бори с китайската машина Цзе Чжън.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини