Каква е стойността на победата на Димитров?



16-05-2014 09:22 | Георги Борисов

Първата българска ракета Григор Димитров записа една от значимите си победи и се класира на четвъртфинал в Рим, където ще спори за място на финала срещу ветерана Томи Хаас.

Това, което ми направи най-голямо впечатление от мача е фактът, че нямаше момент, в който да изглежда, че Грищо ще загуби, дори след като отстъпи драматично първия сет в мача. Българинът показа много здрави нерви и изключителен характер, обръщайки Бердих.

Подобна победа със сигурност дава увереност и самочувствие и показва на света на тениса, че Григор Димитров наистина може да стане голям шампион и че вече всеки трябва да се съобразява с българина. Това го разбраха на свой гръб именити играчи като Джокович и Мъри, а сега и световният номер 6 Бердих, който бе фаворит за този двубой.

Често Димитров е критикуван затова, че не притежава нужния характер и спокойствие в решителните разигравания, но днес българинът показа, че и в най важните и трудните моменти от един мач може да печели точки.

От психологическа гледна точка мисля, че този двубой може да се окаже решителен за Гришо и да го накара да си повярва, че наистина той е топ играч и може да победи всеки!

Днес го чака далеч по-опитният германец Томи Хаас, поставен под номер 15 в основната схема, и елиминирал по рано Станислас Вавринка. Без да подценявам голям играч, какъвто безспорно е Хаас мисля, че пред Григор се отваря една много голяма врата, през която той трябва да мине!

При евентуална победа над Хаас на полуфинал го чака победителят от двубоя Надал - Мъри. Така че да пожелаем успех на Димитров в следващия двубой, а пък след това кой знае, няма невъзможни съперници за играч като Димитров. И не бих се учудил, ако нашият сънародник поднесе голямата изненада на турнира в Рим, след като вече отстрани един от фаворитите...

Георги Борисов, читател на Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини