Джокович детронира Надал и покори Вечния град



18-05-2014 19:36 | Станко Димов

Новак Джокович е новият шампион в турнира от „Мастърс 1000” сериите в Рим. На финала на надпреварата сърбинът надви с 2:1 сета световния №1 Рафаел Надал, в отделните части 4:6, 6:3, 6:3.

"Това бе отлична седмица за мен като се има предвид проблемите с китката, които имах доскоро. За моя радост в изминалата седмица успях да играя без болка. Изиграх четири двубоя в по три сета, а в вчера и днес реализирах и пълен обрат. Да победя Надал на клей определено ми дава допълнително увереност. Получих невероятна подкрепа от публиката. Говоря малко италиански и тук се чувствам като у дома," заяви шампионът.

Ноле загуби първия сет, но след това показа изумителен тенис и напълно заслужено стигна до пълен обрат и триумф в мача и турнира. Така за 10-а поредна година трофеят в Рим отива в ръцете на някой измежду Надал и Джокович. Испанецът има 7 триумфа, срещу 3 за Ноле. Това са и единствените двама активни играчи, които са печелили надпреварата във „Форо Италико”.

Надал стартира двубоя много по-убедително и почти без да греши. Той реализира два поредни пробива в подаването на Джокович, включително на нула, за да поведе с 4:1. Джокович бързо върна единия, а след това при 4:3 имаше аванс от 40:0, но пропусна тези три точки за пробив. Надал не му даде повече шансове и затвори първата част.

Джокович стартира по страхотен начин втората част. Той спечели 12 от първите 14 точки и бързо стигна до аванс от 3:0. Надал не се стресна и веднага върна пробива за 2:3. В шестия гейм при 30:30 се стигна до може би най-впечатляващото разиграване в турнира. Джокович я измъкна и това му донесе точка за пробив, при която Надал допусна двойна грешка. Сърбинът в крайна сметка изравни общия резултат с 6:3 в своя полза. В този втори сет Ноле завърши с 18 печеливши удари при 3 за Надал.

В решителния трети сет Джокович проби за 1:0, след което с гейм на 0 затвърди – 2:0. Рафа успя да върне пробива за 3:3 след 10-минутен гейм, но последва нова силна серия на сърбина, след която той си гарантира титлата по впечатляващ начин.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини