Тежък жребий на "Ролан Гарос" - Пиронкова се натресе на Енен!



21-05-2010 13:05 | Николай Драгиев

Меко казано неприятен жребий извади Цветана Пиронкова на "Ролан Гарос". Тя се натресе на абсолютната фаворитка в надпреварата Жюстин Енен!

 

Двете са играли три път досега. Естествено и в трите случая печели Енен. Първите два успеха на бившата номер 1 са в по два сета на Индиън Уелс и US Open, а след това през 2008 г. Цвети взима сет, но губи с 7:6, 3:6, 1:6 в Антверп.

 

Поставената под номер 22 Енен, която печели "Ролан Гарос" през 2003, 2005, 2006, 2007 година, се завърна на корта през януари след 18-месечно отказване от тениса. Тя достигна до финала на Откритото първенство на Австралия, а в началото на месеца спечели първи трофей за сезона в Щутгарт. 27-годишната Енен е 23-а в световната ранглиста в момента.

 

Не само този факт прави тази част от схемата крайно любопитна. В нея е и водачката в света Серина Уилямс. Тук е и Мария Шарапова. Йелена Янкович, Динара Сафина, Янина Викмайер и няколко опасни рускини пък ще претендират за второто място на полуфинал от тази част на схемата.

 

От другата страна е шампионката от миналата година Светлана Кузнецова. Също така Флавия Пенета, Каролин Вожняцки, Елена Дементиева, Мария Хосе Мартинес Санчес, Виктория Азаренка, Араван Резаи и неизбежната Винъс Уилямс. Все пак тази част е доста по-слаба поне на пръв поглед.

 

ВИЖТЕ ПЪЛНИЯ ЖРЕБИЙ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини