Поредна изненада: Хърватка изхвърли Радванска



30-05-2014 13:37 | Станко Димов

Сериозните изненади на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос” продължават да валят с пълна сила. Поставената под №3 в схемата Агниешка Радванска напусна турнира, след като претърпя загуба с 0:2 сета от Айла Томлянович (Хърватия). В отделните части 6:4, 6:4 за 21-годишната Томлянович.

„Разбира се, че съм много щастлива от победата. Все пак обаче не искам да изпадам в еуфория, защото турнирът за мен продължава”, бяха първите думи на 21-годишната победителка.

Така само в рамките на 3-4 дни, „Ролан Гарос” напуснаха първите 3 в схемата – Серина Уилямс, Ли На и Агниешка Радванска.

С победата си днес Айла Томлянович достигна до четвърти кръг в Париж, където очаква спечелилата двубоя Тейлър Таузънд (САЩ) – Карла Суарес Наваро (Испания). За Томлянович това бе първи успех над Топ 10 състезател в кариерата.

Любопитно е да се отбележи, че по-малко от седмица след старта на турнира, най-високопоставената състезателка, която продължава в Париж, е Симона Халеп. Румънката е №4 в схемата и утре ще има за съперник Мария-Тереса Торо-Флор (Испания).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини