Джокович с "перфектна" победа над Цонга



01-06-2014 21:10

Световният номер 2 Новак Джокович постигна впечатляваща победа с 6:1, 6:4, 6:1 над Жо-Вилфред Цонга и достигна четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция. Сърбинът се нуждаеше от само 89 минути, за да постигне този успех срещу един от любимците на местната публика.

"Заради подкрепата, която Жо получава от публиката бе необходимо да стартирам наистина силно в този мач. Показах добра интензивност, добро движение по корта и играх максимално близо до линиите. Бях се подготвил отлично за този мач заедно с екипа ми. Това е перфектен резултат за мен и съм много доволен от представянето си," заяви Ноле, за когото това е 20-и пореден 1/4 финал в турнирите от Големия шлем.

Особено впечатляващо бе началото на двубоя, когато само за 17 минути Джокович поведе с 5:0 преди в крайна сметка да спечели с 6:1. Във втория сет той реализира пробив за 5:4 на нула и след това на свой сервис довърши започнатото. Третата част приличаше на първия сет и в нея Цонга също спечели само гейм. Така французинът се очертава да загуби позиции в световната ранглиста, тъй като не успя да защити миналогодишния си полуфинал в надпреварата.

В четвъртфиналите той ще играе с осмия поставен Милош Раонич. Милош се превърна в първият канадец достигал до подобна фаза в турнир от Големия шлем. Той надви Марсел Гранойерс с 6:3, 6:3, 6:3.

Дотук Джокович е спечелил и двата двубоя помежду им, които са били също на клей.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини