Ферер продължава да впечатлява, закани се на Рафа



02-06-2014 15:26 | Любомир Тодоров

Давид Ферер се класира за четвъртфинал на „Ролан Гарос”, след като се наложи с 3:1 сета над Кевин Андерсън, в отделните части 6:3, 6:3, 6:7 (5), 6:1. Двубоят между двамата бе на втория по големина корт „Сюзан Ленглен” и продължи близо 3 часа.

С малки изключения в третия сет, който в крайна сметка загуби, Ферер тотално доминираше на корта и напълно заслужено достигна до своя 10-и пореден четвъртфинал в турнир от Големия шлем!

„Уау, още един четвъртфинал в Париж, няма как да не съм доволен и щастлив”, бяха първите думи на Ферер след успеха.

„Знам, че в следващия кръг най-вероятно ще играя срещу Рафа. Реванш? Не бих казал. Всеки път, когато се изправя срещу него, се опитвам да покажа най-добрия си тенис, да спечеля двубоя. И този път няма да прави изключение. Не знам дали ще сме на „Шатрие” или „Сюзан Ленглен”, но аз ще изляза да покажа моя тенис и да победя”, коментира втората ракета на Испания.

Ако Надал спечели двубоя си срещу Душан Лайович, то тогава четвъртфиналният сблъсък с Ферер ще стане факт. Миналата година двамата се срещнаха на финал в Париж.

До момента Рафа води на Ферер с 21:6 победи. Ферер обаче спечели последния им двубой, който бе в началото на април в Монте Карло. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини