Джокович с лекота на полуфинал



03-06-2014 19:44

Новак Джокович достигна полуфиналите на "Ролан Гарос". След малко над два часа игра той убедително надигра осмия поставен Милош Раонич след 7:5, 7:6(5), 6:4. За Ноле това ще бъде общо 22-и полуфинал в турнирите от Големия шлем и четвърти пореден в Париж. Той има 14 полуфинали в последните си 15 участия в тези най-престижни състезания.

Досега Джокович е с шест титли от Големия шлем и ако спечели "Ролан Гарос" ще оформи своя Кариерен Голям шлем наред с Андре Агаси, Дон Бъдж, Рой Емерсън, Роджър Федерер, Род Лейвър, Рафаел Надал и Фред Пери.

Джокович допусна само един пробив в целия мач и като цяло не бе сериозно затруднен в своите геймове от канадеца. Той демонстрира целия си арсенал отлични удари от основната линия. При всяко малко по-дълго разиграване сърбинът без проблеми взимаше превес срещу Раонич, който се опитваше да приключи всичко с първите два-три удара. Световният номер 2 можеше да спечели двубоя и по-бързо, но повел с два пробива в третия сет допусна да загуби концентрация, Раонич върна единия от тях и се бори до последно, но нямаше сили за повече.

В полуфиналите Джокович ще играе с Ърнест Гулбис. Латвиецът, който по пътя си надигра Роджър Федерер, продължи да демонстрира страхотна форма и отнесе с 6:3, 6:2, 6:4 шестия в схемата Томаш Бердих за два часа битка.

Този успех за Гулбис означава, че той за първи път в кариерата си през следващата седмица ще намери място в топ 10 на ранглистата.

До момента Джокович води с 4:1 над Гулбис в преките им срещи. Те обаче не са се срещали от 2011-а. Единственият им двубой на клей е тъкмо на "Ролан Гарос" през 2008-а, когато Новак печели 1/4 финал със 7:5, 7:6, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини