Джокович: Надал не е непобедим (видео)



06-06-2014 21:33

Новак Джокович призна, че не се е чувствал съвсем комфортно на корта днес при успеха си с 3:1 сета над Ърнест Гулбис в полуфиналите на "Ролан Гарос". Той също така отчете, че е доста уморен, но е оптимист че ще може да се подготви за неделния финал срещу Рафаел Надал.

"И на двамата ни бе трудно в по-дългите разигравания при тези условия. Бе доста по-различно от предходните 10 дни, независимо че сме професионалисти и сме свикнали с такива неща. Сега имам свободен ден, в който да си почина и да се подготвя по най-добрия начин за неделния финал. Доволен съм, че се наложих в четири сета, защото при пети такъв не се знае какво може да се случи," обясни той.

Джокович коментира и очакванията си от финалния двубой, в който освен за последната титла от Големия шлем, липсваща в колекцията му, ще се бори и за завръщане под номер 1 в ранглистата.

"Играл съм много продължителни мачове с Рафа в миналото. В последните ни четири срещи натрупах увереност и вярвам, че отново мога да спечеля. При игра 3 от 5 сета това е в полза на Рафа, а и той играе все по-добре в течение на турнира. Той не е непобедим и аз натрупах увереност след последните ни мачове. Ще дам всичко от себе си," обеща още Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини