БФТ подкрепя националната кампания "Достъп до тенис"



16-06-2014 16:37

На 16 юни 2014 година за първи път се провежда Европейски ден на тениса. Това е съвместна инициатива на Спешъл Олимпикс Европа и Европейската тенис асоциация, тенис клубове и федерации от цяла Европа, стана ясно на пресконференция днес.

Целта е, като се използва силата на тениса да бъде създаден един свят, в който хората с интелектуални затруднения намират приятелства и усещат радостта от победата, благодарение на спорта.

По случай Европейския ден на тениса стартира и национална кампания "Достъп до тениса", която получи подкрепата на Българската федерация по тенис. Кампанията има за цел да създаде благоприятни обществени нагласи за достъпа до тенис на хората с интелектуални затруднения на национално, регионално и местно ниво в периода до Световните летни игри на Спешъл Олимпикс през 2015 г.

Чрез Декларацията за достъп до спорт  тенис клубовете ще изразят своята воля да бъдат среда, която подкрепя атлетите с интелектуални затруднения, като организират целогодишно тренировъчна и състезателна дейност за тях и ги подпомагат да споделят своите дарби и приятелства със своите семейства, близки и с местните общности.

В подкрепа на Спешъл Олимпикс България семейството на Григор Димитров предостави официалната фланелка на звездата от участието му в "Хопман къп". Тя трябва да бъде продадена на благотворителен търг, като сумата ще отиде за участието на Юммю Халил (атлет на Спешъл Олимпикс Хасково) в Европейските игри на Спешъл Олимпикс "Антверпен 2014". Спешъл Олимпикс България очаква предложенията за наддаване за екипа на Григор Димитров до 31 юли 2014.

Приятели на Спешъл Олимпикс, които подкрепят кампанията са световният №1 Рафаел Надал, Марин Чилич, легендите на световния тенис Борис Бекер, Жюстин Енен, Ким Клайстерс и др.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини