Италианка изненада Азаренка в Ийстбърн



17-06-2014 19:01

Виктория Азаренка претърпя изненадваща загуба на старта на турнира на трева в Ийстбърн. След два часа и 47 минути битка тя отстъпи на Камила Джорджи. Италианката взе превес, постигайки обрат 4:6, 6:3, 7:5. За Вика това бе първи двубой от Индиън Уелс през март, след който се възстановяваше от травма.

Любопитното е, че в двубоя двете състезателки направиха общо 27 двойни грешки! 17 от тях допусна победителката Джорджи, която успя да пласира едва 48% първи сервис в мача.

В първия сет Джорджи поведе с 4:2, но бившата номер 1 Азаренка демонстрира характер и обърна до 6:4 с четири поредни гейма в актива си.

Италианката отговори, повеждайки 5:0 след почивката. Тя допусна спад в представянето си, но все пак успя да стигне до 6:3. Джорджи поведе с 5:3 и в третия сет, но Азаренка намери сили да изравни за 5:5. Това обаче всичко, за което имаше сили Вика в тази битка.

В крайна сметка Джорджи завърши с 51 непредизвикани грешки, но с впечатляващите 53 печеливши удари срещу двойно по-малко за Азаренка.

В следващата фаза Джорджи, която вече има 5 победи над състезателки от топ 10, ще играе с Джоана Конта от Великобритания, която участва с "уайлд кард".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини