Безупречно начало! (видео)



23-06-2014 12:31 | Станко Димов

Григор Димитров започна с изразителна победа участието си на третия за сезона турнир от Големия шлем – Уимбълдън. В двубой от първи кръг, българинът се наложи с 3:0 сета над преминалия през квалификациите Райън Харисън, в отделните части 7:6 (1), 6:3, 6:2.

„Чувството е страхотно, имам добри спомени от този корт, играя добре на трева. Атмосферата беше чудесна”, каза Григор секунди след успеха.

"През годините също съм показвал също добър тенис, но в момента може би реализирам по-добри резултати. Гледам мач за мач. Не знам дали това ще е моята година," допълни той.

След като нямаше дори точка за пробив, първият сет заслужено се реши с тайбрек. В него Гришо се наложи категорично със 7:1 точки. През втората част Гришо първи проби за 3:2, след което трябваше да спасява 4 точки за връщане на пробива.

Българинът се справи и тотално отчая Харисън, който до края на сета и мача просто изгледа от близо лекцията на Димитров.

Благодарение на успеха Димитров изравни най-доброто си постижение на Уимбълдън, а именно достигане до втори кръг. Следващият съперник на българина ще бъде квалификантът Люк Савил (Австралия), който е 236-и в ранглистата. Досега двамата нямат двубой помежду си.

ПОБЕДАТА НА ГРИШО НАД ХАРИСЪН ГЕЙМ ПО ГЕЙМ



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини