Надал: Тази победа е много важна за мен (видео)



27-06-2014 02:08

Рафаел Надал достигна трети кръг на Уимбълдън след трудна победа в четири сета над Лукаш Росол. Той призна, че по време на срещата дори е мислел, че може да загуби.

Испанецът губеше с 3:5 точки в тайбрека на втория сет, а след това отрази и сетбол за 2:0 в полза на Росол благодарение на печеливш форхенд на линията. След това Рафа стигна до пълен обрат - 4:6, 7:6(6), 6:4, 6:4.

"Може би, ако бях загубил тази точка, ако този форхенд бе излязъл в аут, то аз нямаше да успея да обърна. Знаех, че е възможно да загубя. Но това е спортът. Форхендът ми бе перфектен в този момент. Дори и да изоставах, продължавах да се боря за всяка топка.

"Всеки мач е много труден тук. Особено срещу толкова мощни играчи, които отиграват с пълна сила ударите си. Изиграх един слаб гейм при 4:4 в първия сет и го загубих. Преди този момент усещах, че играя по-добре от него, но той не ми даде шанс заради сервиса си. Това е важна победа за мен. Довърших двубоя на високо ниво. Особено доволен съм от нивото си на игра," коментира Надал след битката.

Преди две години в британската столица тъкмо Росол спря Надал във втори кръг. "Този двубой бе добър и за двама ни. Играх на високо ниво в първия сет. Във втория не направих нищо грешно, всяка точка бе трудна. Той имаше и късмет. Направих двойна грешка в края. Бе много ветровито. В крайна сметка Рафа играе наистина добре и не ми даде шанс в следващите сетове," заяви от своя страна Лукаш Росол.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини