Григор Димитров – Александър Долгополов (гейм по гейм)



27-06-2014 18:25 | Станко Димов

Григор Димитров достигна за първи път до четвърти кръг на Уимбълдън. Той надигра Александър Долгополов като го обърна 6:7, 6:4, 2:6, 6:4, 6:1 в изключителна битка.

Така в осминафиналите българинът ще срещне Леонардо Майер (Аржентина).

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ!

ПЪРВИ СЕТ, Димитров сервира първи:

1:0 - Много агресивна игра от ретур на Долгополов, който притисна Григор и спечели убедително първите две точки - 30:0. След това българинът взе дълго разиграване, но Долгополов все пак достигна до две възможности да пробие при 40:15 в своя полза. С добри сервиси обаче Дими изравнява 40:40 и след това печели гейма.

1:1 - Григор започна по-добре и поведе 30:15. Долгополов обаче отговори със серия отлични сервиси и изравнява резултата.

2:1 - Григор отново загуби първата точка, но след това бе на ниво. Той бе подпомогнат и от две грешки от бекхенд на Долгополов.

2:2 - Долгополов започна с ас, а след това с лекота поведе 40:15. Той реализира първия си геймбол благодарение на грешка от форхенд на Гришо.

3:2 - Григор сервира добре и поведе 30:0, но след това допусна три поредни грешки, две от тях от бекхенд. Последва чудесна атака на българския състезател, който спаси и третата възможност пред Долгополов да пробие. Малко по-късно Гришо пропусна един геймбол, но при втория не сбърка.

3:3 - Долгополов е много агресивен на корта, но редува добри изпълнения с леки грешки за 30:30. В критичния момент той пласира отличен форхенд на линията и нямаше проблеми да завърши малко по-късно със смаш. 20 минути игра от началото на двубоя.

4:3 - Три брутални сервиси на Гришо за 40:0, а след това той реализира още първия си геймбол с печеливш форхенд.

4:4 - Два аса и Долго поведе 30:0. Той вече има седем точки само от начален удар. Гришо спечели едно хубаво разиграване, но опонента му не му даде повече шансове.

5:4 - Първи гейм на нула в мача. Григор завърши с ас.

5:5 - Благодарение на предимство от отлични сервиси Долгополов поведе с 30:0. Димитров успя да спечели едно много хубаво разиграване като размина от бекхенд опонента си, но нямаше сили за повече.

6:5 - Григор започна със страхотен печеливш от форхенд. Последва добро сервиране от негова страна и той си осигурява минимум тайбрек. Само три непредизвикани грешки и 9 печеливши удари има българинът досега.

6:6 - Страхотна игра на Долгополов и с мощния си форхенд, той си осигури спечелването на две точки, а другите две осигури със сервис за 40:0. Първи гейм на нула за него.

6:7 - Първата точка в тайбрека бе за Долгополов, който стигна до мини-брейк благодарение на отличен минаващ удар. Гришо демонстрира страхотна защита и премина в атака с форхенда си, за да върне мини-пробива при 1:2. Долгополов не се притесни и с рискована игра спечели двата последващи сервиса на българина за 4:1. Това се оказа достатъчно за него и той приключи дългия гейм със 7:3 точки.

ВТОРИ СЕТ, Долгополов сервира първи:

1:0 - Григор спечели отлично първо разиграване. Оттам нататък обаче Долгополов пласира серия от страхотни сервиси и пак не му остави повече шансове.

1:1 - Гейм на нула за българския тенисист. Отлични изпълнения от негова страна от сервис и форхенд.

2:1 - Димитров спечели може най-хубавата размяна като Гришо пласира хубава къса, а след това завърши покрай излезлия на мрежата Долгополов. Украинският състезател не се стресна и намери сервиса си и убедително обърна ситуацията в своя полза.

2:2 - Григор спечели поредно страхотно разиграване за 15:15, но след това направи и първата си двойна грешка в мача. Последва ас за 30:30 и той не срещна повече затруднения.

3:2 - Изумителното сервиране на Долгополов продължава. Той печели на нула и все още не е загубил подаването си в турнира.

3:3 - С добри сервиси Гришо поведе 30:0 преди Долгополов да спечели разиграване с блестящ форхенд. Той обаче нямаше сили за повече и резултатът отново е изравнен.

3:4 - С мощна игра Долгополов бързо поведе 30:0. След това обаче допусна една грешка, а Григор успя по страхотен начин да се защити и стигна до 30:30. Блестящ ретур пък му донесе и ПЪРВА възможност в мача да пробие. Долго пласира хубав удар, излезе на мрежата, притисна Григор и той не успя да реализира минаващия си удар. Шампионът от Куинс стигна до НОВА възможност да пробие след най-дългото разиграване в мача. Долгополов трепна и загуби подаването си след двойна грешка!!!

3:5 -
Григор допусна колебание и допусна двойна грешка, която го постави в ситуация 15:30. Благодарение на добро сервиране и уверена игра той обърна без проблеми и е все по-близо до изравняване на общия резултат.

4:5 - Долгополов печели в своя полза, въпреки че изоставаше с 15:30. Той демонстрира страхотен форхенд за 30:30, а след това бе подпомогнат и от най-добрия българин, който направи грешки. Димитров ще сервира за втория сет след почивката. Той още не е губил сервиса си в турнира.

4:6 - Долго взе първото разиграване с атрактивно воле, но Григор отговори с ас. Белоруският състезател продължи с грешките от форхенд и не стигна до шанс за нещо повече. Сет на сет. Втората част продължи 35 минути. Долгополов реализира 18 печеливши удари, но и това не му бе достатъчно.

ТРЕТИ СЕТ, Долгополов сервира първи:

1:0 - Долгополов започва добре третата част като обърна от 0:30. Гришо определено има за какво да съжалява.

2:0 - Три грешки на Григор, включително две поредни двойни, го поставиха в ситуация 0:40. Той не трепна и с блестящо сервиране изравни за 40:40. Долгополов в крайна сметка реализира петата си възможност и той след двойна грешка на Димитров. Той за първи път губи сервиса си в турнира.

3:0 - Долгополов затвърждава пробива с убедителен гейм на 15.

3:1 - Нова оспорвана битка. Двамата си размениха инициативата в първите четири разигравания за 30:30. След това Гришо намери първия си сервис и спира серията на съперника си.

4:1 - Григор спечели две отлични разигравания и поведе 30:0. Долгополов отговори с добър сервис, а след това Гришо направи елементарна грешка от печеливша позиция за 30:30. Долгополов сбърка от форхенд и се наложи да спаси точка за пробив, но се справи и обръща в своя полза.

4:2 - Българинът поведе бързо с 30:0. След това обаче допусна две поредни грешки, а и първият сервис не му влизаше. Той все пак се спаси с добро изпълнение от форхенд, а имаше и късмет при геймбола заради намеса на мрежата.

5:2
- При 15:15 Долгополов спечели ключово разиграване, което бе сред най-дългите в сета. Долгополов пропусна два сетбола като при първия Григор направи изумителен печеливш ретур. Българинът получи точка за пробив след двойна грешка, но пак сбърка от бекхенд и не я реализира. Все пак украинецът затваря в своя полза.

6:2 - Непредизвикани грешки на Димитров и той бързо изостана с 0:40, което значеше три сетбола за неговия опонент. Долгополов реализира втория си шанс след блестящ форхенд по правата.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ, Долгополов сервира първи:

1:0 - Григор наивно загуби няколко по-дълги разигравания. Долгополов в същото време продължава да е по-агресивен и да търси печеливши удари. Той повежда и в четвъртия сет.

1:1 - Без първи сервис Григор отново страда. Долгополов го притисна от ретур и поведе с 40:15. Българинът отговори с три поредни печеливши сервиси и стигна до предимство, което реализира.

2:1 - Никакви проблеми за Долгополов. Той пласира добри сервиси и Григор няма отговор.

2:2 - Бърз гейм. Долгополов не успя да се защити в разиграванията и загуби на 15. Григор подходи агресивно и с форхенда си доминираше.

3:2 - На нула за Долгополов. Отлично представяне за него.

3:3 - С два отлични сервиса и майсторско воле Гришо поведе 40:15. Той пропусна първия геймбол с поредна непредизвикана от бекхенд, но все пак след това нямаше повече проблеми.

4:3 - Вече над два часа игра. С отлични сервиси Долгополов си осигури аванс 40:0, но след това Григор отговори с три точки в своя полза, втората с изумителен форхенд по правата. Две равенства последваха, преди Долгополов да допусне двойна грешка. Той спаси точката за пробив с ас от втори сервис! Седмият гейм е в негова полза.

4:4 - Българинът изравнява отново. Долгополов допусна три поредни грешки от форхенд, но като цяло отново разиграванията бяха дълги и битката на корта е в разгара си.

4:5
- Изумителен минаващ от бекхенд и грешка на Долгополов дадоха аванс 30:15 на Григор. Той наивно обаче загуби следващото разиграване с излизане на мрежата за 30:30. Долгополов направи двойна грешка значеща точка за пробив, но я спаси с ас. Григор заслужи втори шанс, но ПАК го пропусна с лош ретур. Последва ВТОРА ДВОЙНА ГРЕШКА НА ДОЛГОПОЛОВ И ТОЗИ ПЪТ ДИМИТРОВ ПРОБИ. В решителния момент българският състезател пласира слайс, който попадна на линията.

4:6 - Отлични първи сервиси, едно добро излизане на мрежата и Григор Димитров дръпна с 40:0 без проблеми. След това обаче той сбърка три пъти от бекхенд - 40:40. В критичния момент Гришо показа характер и все пак затвори в своя полза, изравнявайки сетовете. Два часа и 37 минути игра до момента.

ПЕТИ СЕТ, Долгополов сервира първи:

1:0 - Гейм на нула на старта за украинеца. Отлично сервиране.

1:1 - Подобаващ отговор. Григор отвръща също, печелейки на нула подаването си.

1:2 - Много любопитен гейм! И двамата допуснаха няколко леки грешки, за да се стигне до 30:30. В този ключов момент Долгополов се пречупи, направи поредни непредизвикани пропуски и е пробит!

1:3 - В шампионски стил! Пробивът е затвърден на нула. Три аса само в този гейм.

1:4 - Долгополов сбърка воле на мрежата, а след това Гришо спечели хубава размяна за 30:0. Грешките в играта на украинеца продължиха и той направи пропуск от форхенд, изоставайки 15:40. Димитров реализира втория си шанс като се наложи в много тежко разиграване!

1:5 - Дежа вю! Както и в предходния си сервис гейм, Димитров печели на нула. И пак след два аса.

1:6 - ПРОБИВ НА НУЛА! ПОБЕДА В ПЕТ СЕТА ЗА Григор Димитров! Изключителен мачбол и публиката е на крака, аплодирайки българина!!! ШАМПИОНСКИ ОБРАТ!

 

 



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини