Националките до 14 години на победа от еврофиналите



Националките до 14 години на победа от еврофиналите
Свързани играчи
Тагове
30-06-2014 11:11 | Станко Димов

Българският национален отбор по тенис за девойки до 14 години записа победа в четвъртфиналния си двубой на квалификациите за Европейско първенство, които се провеждат в Измир, Турция. Юношите в същата възраст загубиха в тази фаза на турнира в Хай, Белгия, и нямат шансове за класиране за финалния кръг.

Четвъртите поставени българки с капитан Иво Братанов се наложиха с 2-1 успеха над Холандия. Симона Борисова направи обрат срещу Габриела Муян, за да спечели с 5:7, 6:0, 6:2. След това и първата ракета Гергана Топалова записа победа срещу Юдит ван Кесел с 6:3, 6:3. В мач без значение на двойки Топалова и Деря Яхе отстъпиха на Муян и Фонг с 3:6, 7:5, 0:6.

Днес в решителния двубой на полуфиналите националките излизат срещу водачките от Украйна. При победа България се класира за финалния кръг на еврошампионата, който е от 4 до 6 юли в италианския град Лоано.

Юношите, водени от капитана Михаил Андреев, отстъпиха с 1-2 на домакините от Белгия. Леонид Шейнгезихт даде преднина на българския състав, след като победи с 6:2, 6:0 Жордан Декло. След това Адриан Андреев загуби с 4:6, 4:6 от Максим Вербовен. В решителния мач на двойки Андреев и Шейнгезихт отстъпиха с 5:7, 1:6 на Колзон и Вербовен.

В понеделник 14-годишните национали играят срещу Норвегия за разпределение на местата от пето до осмо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини