Причудливата история на феноменалната Кимико Дате25-05-2010 21:00 | Николай Драгиев

 

Меко казано интересна се оказа съдбата на 40-годишната Кимико Дате Крум, която поднесе голямата сензация на "Ролан Гарос". Японката надви Динара Сафина още в първи кръг след успех с 2:1 сета.

 

Кимико се отказва през 1996 г., след което 12 години се занимава с един куп спортове, преди да се върне към голямата си страст - тенисът. Тя е бивша полуфиналистка в Париж, но сега отново напомни за себе си, макар и на преклонна за този спорт възраст.

 

"Омъжих се за съпруга ми през 2001 г. През 2007 г. играх някои демонстративни мачове и съпругът ми започна да ме бъзика като ме разпитваше дали ще се върна професионално в играта. Постепенно започна да ме убеждава непрекъснато и аз реших да го послушам и да се върна. Само за 1 г. успях да се добера до 160-о място и квалификациите на Australian Open. Честно да си призная не обичам клея, но пък днес взех че победих Сафина. Много, много съм щастлива," обясни на един дъх Кимико.

 

"Между 1996 и 1998 г. въобще не съм хващала ракета. Даже и на тенис корт не съм ходила. След това почнах по 1 път на седмица да играя, после по 3 пъти и така. През 2004 г. участвах на маратона в Лондон. Завърших с време под 3 часа и 30 минути. После продължих да участвам в маратони, но съпругът ми не беше съгласен. Пробвахме да си имаме бебе, но не се получи. След този случай всички ми казваха да спра със спорта, тъй като се преуморявам. Но аз не мога без спорт," продължи причудливия си разказ японката.

 

Оказва се, че дори за днешния си мач със Сафина Дате Крум е била в много лошо физическо състояние. "Дори днес се чудех по време на срещата дали да се откажа. Шокиращо бе да издържа на това темпо. А и аз не дойдох в оптимална форма тук. Имах травма, но не можех да спра. Промених играта си - опитах да направя играта си с по-бързи разигравания. Тогава дойдоха нейните грешки. Сега само да мине шума около мен и отивам да ме види доктора, за да знам дали ще играя повече," завърши сензационната азиатка.

 
Коментари
Турнир: Delray Beach Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Делрей Бийч, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $673,655

Official Website | Livescore
Турнир: Open 13
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Марсилия, Франция
Настилка: Зала
Награден фонд: €769,670

Official Website | Livescore
Турнир: Rio Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Рио де Жанейро, Бразилия
Настилка: Клей
Награден фонд: $1,915,485

Official Website | Livescore
Други новини