Далия Зафирова с отлично представяне в Румъния



27-05-2010 15:57 | Николай Драгиев

Само Далия Зафирова продължава на сингъл от четирите българки на тенис турнира в Крайова (Румъния) с награден фонд 10 000 долара. Втората поставена софиянка се класира на четвъртфинал след убедителното 6:1, 6:2 срещу местната Йонела Йова. Петата в схемата Таня Германлиева загуби от квалификантката Мадалина Гойня от Румъния с 2:6, 2:6.

 

„Мисля че днес играх добре. Бях пределно концентрирана и на това главно се дължи убедителната ми победа. Тук е невероятна жега, но аз се чувствам отлично. Комплексът, където се провежда състезанието, е извън града, така че е много тихо и спокойно, което е прекрасно”, коментира за racketi.com 19-годишната Зафирова, която записа най-добро класиране за сезона на единично. На двойки тя има две титли.

 

В спор за попадане на полуфиналите Далия очаква победителката от мача на бившата си партньорка на двойки – седмата поставена румънка Александра Каданту, с Камила Силва от Чили.

 

По-късно в четвъртък са полуфиналите при двойките. Далия Зафирова и Гойня излизат срещу местните тенисистки Каданту и Дамаскин. В другия полуфинал пък Германлиева и Десислава Младенова играят срещу Ермосо (Мексико) и Парасюк (Русия).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини